19 July 2015

ပန္းသီးေထာင္း

Thai Green Apple Salad

ပန္းသီးစိမ္းကိုမေန႔ကခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးနဲ႔တြဲစားတာစားလို႔ေကာင္းလို႔ဒီေန႔သေဘၤာသီးေထာင္းပံုစံ လုပ္စားျဖစ္တာေလးပါ။ ထူးျခားတဲ့ အရသာေလးနဲ႔ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ႀကိဳက္သူမ်ားႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ပန္းသီးစိမ္း -၂လံုး
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း
ငရုပ္စိမ္း - ငါးေတာင့္
ထန္းလ်က္ -၂လံုး
ပဲေတာင့္ရွည္ - ၂ ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း
ငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ဇြန္း
ေျမပဲဆန္ - ၂ဇြန္း
တြဲဖက္ေပးရန္
*******
ေဂၚဖီ
ပဲေတာင့္ရွည္
ကန္စြန္းရိုးအနီ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*********
(၁)ပန္းသီးစိမ္းကိုအခြံသင္ၿပီးအေခ်ာင္းေလးမ်ားစိတ္ကာေ၇ခဲေ၇ျဖင့္စိမ္ထားပါ။မုန္လာဥနီေရာျခစ္ျပီးေရစိမ္ထားပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္၂မ်ိဳးလံုးေရစစ္ထားပါ။
(၃)ပဲေတာင့္ရွည္ကို၂လက္မအရွည္ျဖတ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအေျမာင္းႀကီးႀကီးလွီးထားပါ။
(၄)ဦးစြာဆံုတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုပ္သီး ထည့္ေထာင္းပါ။
(၅)ထန္းလ်က္ထည့္ေထာင္းပါ။ပဲေတာင့္ရွည္တဝက္ထည့္ေထာင္းပါ။
(၆)ေျမပဲေလွာ္ထည့္ပါ။လံုးျခမ္းကြဲအေနေထာင္းပါ။
(၇)ပုဇြန္ေျခာက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးႏြမ္းရံုေလာက္ေထာင္းပါ။
(၈)သံပရာရည္နွင့္ငံျပာရည္ထည့္ပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၉)ေရစစ္ထားေသာပန္းသီး၊မုန္လာဥကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ ေမြေပးပါ။
(၁၀)အရသာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရပါပန္းကန္တြင္ ေဂၚဖီ ၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ကန္စြန္းရိုးနီ(ရွိလ်ွင္)တို႔ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...