19 July 2015

ၾကက္ေျခာက္စပ္

ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ၾကက္ေျခာက္စပ္ေၾကာ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ထူးဆန္းတဲ့ဟင္းတခြက္မဟုတ္ေပမဲ့စားေသာက္ဆိုင္အေတာ္မ်ားမ်ားမွာလူၾက္ိဳက္မ်ားတဲ့ဟင္းတမယ္အျဖစ္တင္ေရာင္းတဲ့ၾကက္ေျခာက္စပ္ေလးအိမ္မွာေၾကာ္စားရေအာင္ဆိုဖီယာနည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ၾကက္သား - ၁၅၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
င႐ုတ္သီး - ဆယ္ေတာင့္
ငါးငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
သၾကား -တစ္ဇြန္း
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ၾကက္သားကိုအတံုးေသးေသးတံုးၿပီးဆား၊ဂ်ံဳ၊ေျပာင္းမႈန္႔ထည့္ၿပီးနယ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုတ္သီးစိမ္းဓားျပားရိုက္ကာခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစိတ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သားကိုႂကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။အျပင္သားအေရာင္ရၿပီးႂကြပ္လာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၄)လက္က်န္ဆီအိုးတြင္ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားသည္ကိုနီေရာင္သမ္းသည္ထိေၾကာ္ကာဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၅)အိုးထဲမွဆီမ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္းစာခန္႔ခ်န္ကာၾကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)ေမႊးလာပါကၾကက္သား၊ၾကက္သြန္ဆီစစ္ထားသည္တို႔ကိုထည့္ပါ။မီးေလ်ာ့ထားၿပီးငံျပာရည္၊သၾကား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...