6 July 2015

ဂဏန္းအုန္းနို႔ဟင္း

Lemak Chilli Crab
ဂဏန္းဟင္းကိုမေလးစတိုင္အုန္းနို႔နဲ႔အစပ္ခ်က္ေလးပါ။အစပ္ႀကိဳက္သူမ်ားအႀကိဳက္ေတြ႕မဲ့အလြန္အရသာရွိေသာဟင္းေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။မေလးအစားအစာမ်ားတြင္ဟင္းခပ္အနွစ္ကိုကိုယ္တိုင္ႀကိတ္သံုးေလ့ရွိတာေၾကာင့္ပိုမိုထူးကဲတဲ့အရသာကိုရရွိတာျဖစ္ပါတယ္။ကိုယ္တိုင္လည္းခုမွသာလ်ွင္ႀကိတ္ၿပီးခ်က္ဖူးတာေၾကာင့္သူ႔ရဲ႕ထူးကဲတဲ့အရသာကိုအလြန္သေဘာက်မိပါတယ္။မေလးအစားအစာမ်ားဟာျမန္မာအစားစာမ်ားနွင့္ဆင္တူပါတယ္။လတ္တေလာသင္ယူမိတဲ့မေလးစတိုင္ဟင္းခ်က္နည္းတခ်ိဳ႕ကိုျပန္လည္မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဂဏန္း - ၁၅ ေကာင္
ငရုပ္သီးစိမ္းနီ -ဆယ္ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီ - ငါးလံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္၂ဆစ္
နႏြင္း -လက္တဆစ္
ပဒဲေကာ - ၅ျပား
စပါးလင္- ၃ေခ်ာင္း
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - ၅႐ြက္
အုန္းနို႔ဘူးေသး - ၂ဘူး
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - တဇြန္း
သၾကား - ၃ ဇြန္း
ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
***********
(၁)ဂဏန္းကိုအခြံခြာေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေျခေခ်ာင္းအဖ်ားမ်ားကိုျဖတ္ထားပါ။
(၂)ဟင္းခပ္အနွစ္ျပဳလုပ္ပါ့မယ္။ငရုပ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊ပဒဲေကာ၊စပါလင္တေခ်ာင္းပါးပါးလွီး၊နႏြင္းတက္တို႔ကိုေရအနည္းငယ္ျဖင့္ေရာၿပီးညက္ႀကိတ္ေပးပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးက်န္စပါးလင္၂ေခ်ာင္ကိုထုၿပီးေရွာက္႐ြက္ျဖင့္ေရာကာဆီသပ္ပါ။
(၄)ႀကိတ္ထားေသာဟင္းအနွစ္ကိုထည့္ပါ။ဆီျပန္သည္ထိေမြေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္လာပါကအုန္းနို႔ထည့္ပါ။ဂဏန္းထည့္ပါ။ဂဏန္းျမဳတ္သည္ထိေရထည့္ပါ။
(၅)ဆားသၾကားနွင့္ဟင္းခပ္မႈန္ထည့္ၿပီးေရခမ္းသည္ထိတည္ေပးပါ။မကာမၾကာအိုကိုလွည့္ေပးၿပီးေအာက္ေျခမကပ္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)လိုအပ္ေသာဟင္းအနွစ္အေနထားရပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...