Steam Fish with Kiwi Sauce
ငါးေပါင္းက္ိုKiwi fruit ေလးနဲ႔တြဲစားတာပါ ။Fresh Fruitနဲ႔မို႔ပံုမွန္ငါးေပါင္းနဲ႔မတူဘဲတမ်ိဳးထူးျခားေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ကကတစ္ - တစ္ေကာင္ ၃၀ဆယ္သားခန္႔
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း -၃ျပား
ကီဝီသီး - တလံုး
သံပုရာရည္ - တဇြန္း
သၾကား - ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) ဦးစြာငါးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဓားျဖင့္မြန္းထားပါ။
(၂)ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ဂ်င္းနွင့္ငံျပာရည္တို႔ျဖင့္နွယ္၁၅မိနစ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။
(၃)ကီဝီသီးကို အခြံသင္ၿပီးအတံုးေသးေသးစိတ္ကာ ၊ဆားသံျပာရည္၊သၾကားတို႔ျဖင့္နွယ္ထားပါ။
(၄)ငါးကိုေရေႏြဆူေနေသာေပါင္းအိုးတြင္၁၀မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ။
(၅)အသားက်က္မက်က္ၾကည့္ပါ။
(၆) ငါးအသားက်က္ပါကေပါင္းအိုးမွခ်ကာအသင့္ျပင္ထားေသာကီဝီေဆာ့ဆမ္းေပးၿပီးပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment