8 July 2015

ဆားငံသီးငါးေပါင္း

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ကကတစ္ - တစ္ေကာင္ ၃၀သားခန္႔
ဆားငံသီး -၃လံုးနွင့္ အရည္၁ဇြန္း
(Super market တြင္အရည္စိမ္ထားေသာပုလင္း)
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တဇြန္း စားပြဲတင္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဂ်င္း - ၃ျပား
ၾကက္သြန္ျဖဴခ်ဥ္ - ၂ေျမာင္းနွင့္အရည္ တဇြန္း
(ၾကက္သြန္ျဖဴကို အေျမာင္းလိုက္ ရွလကာရည္ျဖင့္စိမ္ထားေသာ)
ၾကက္သြန္နွီ -တလံုး
ငရုပ္ခ်ိဳ - အေသးတလံုး
ငရုပ္သီးစိမ္း -၂ ေတာင့္
သံပုရာရည္ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ -တစ္ပင္
တရုပ္နံနံ - တစ္ပင္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ကကတစ္တစ္ေကာင္ကိုဗိုက္ေဖာက္ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဓားျဖင့္မြန္းထားပါ။
(၂)ငံျပာရည္၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ဆားငံသီး၂လံုးနွင့္အရည္၊ၾကက္သြန္ျဖဴခ်ဥ္၂ေျမာင္းနွင့္အရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးငါး၏တကိုယ္လံုးကိုနွ႔ံေအာင္နွယ္ေပးပါ ။ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္ဆားငံသီးကိုေၾကေအာင္ေျခၿပီးနွယ္ပါ။
(၃)ဂ်င္းအမ်ွင္လွီးထားပါ။ၾကက္သြန္ကိုအေျမာင္းလွီးၿပီးတလႊာဆီခြာထားပါ။ငရုပ္ခ်ိဳကိုခပ္ႀကီးႀကီးအေျမာင္းလွီးထားပါ။ငရုပ္သီးကိုထပ္ျခမးျခမ္းထားပါ။တရုပ္နံနံနွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလက္၂ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကငါးေပါင္ရန္ေရေႏြးအိုးတည္ပါ။ငါးကိုေပါင္းမည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမွဆားငံသီးတလံုးအလံုးလိုက္၊ၾကက္သြန္နီ၊ဂ်င္း၊ငရုပ္ခ်ိဳ၊ငရုပ္သီးျခမ္းတို႔ကိုျဖန္႔ထည့္ၿပီးေပါင္းခံအိုးတြင္ဆယ္မိန္ခန္႔မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ေပါင္းပါ။
(၅)ဆယ္မိနစ္ျပည့္ပါကငါးက်က္မက်က္ၾကည့္ပါ။ငါးက်က္ၿပီဆိုပါကထြက္လာေသာအရည္တြင္သံပုရာရည္ေရာၿပီးနွ႔ံေအာင္ျပန္ဆမ္းေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၆)အရသာအေနေတာ္ပါကအေပၚမွၾကက္သြန္မိတ္နွင့္နံနံမိတ္ျဖဴးကာ ၂မိနစ္ခန္႔အနံ႔ေမြးေအာင္ဆက္ေပါင္းၿပီးေပါင္းအိုးမွထုတ္ယူကာပူပူေႏြးေႏြးဆားငံသီးငါးေပါင္းကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...