6 July 2015

ယိုးဒယားသေဘၤားသီးမွည့္သုပ္

ယိုးဒယားသေဘၤာသီးအမွည့္သုပ္ေလးပါ။မ်ားေသာအားျဖင့္အစ္ိမ္းသာသုပ္စားၾကတာမ်ားပါတယ္။ခုလိုအမွည့္သုပ္လည္းစားရတာ ႏူးညံ့ၿပီးခ်ိဳခ်ဥ္စပ္္အရသာနဲ႔စားလို႔အလြန္ေကာင္းပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ဧည့္ဖိတ္၊ ညစာစားပြဲလိုမွာ appetizer တခုအေနနဲ႔ျပင္ဆင္ေပးလို႔ရပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
သေဘၤာသီးမွည့္ - အေနေတာ္ တလံုး
Chilli Sauce - ၃ ဇြန္း
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္္ေျမာင္း ႏုတ္ႏုတ္စင္း
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
ံသံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ငရုပ္သီး - ၂ေတာင့္ ေသးေသးစိတ္
နံနံပင္ - အလွဆင္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) သေဘၤာသီးကိုအခြံသင္အေစ့ထုတ္ၿပီးအတံုးတံုးထားပါ။
(၂)ပန္းကန္တခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးနံနံပင္မွအပကိုေရာေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၃)အရသာသင့္ေတာ္ၿပီဆိုပါကစိတ္ထားေသာသေဘာသီးထည္းသို႔ေလာင္းထည့္ကာသမေအာင္ သာသာေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးနံနံပင္ျဖင့္အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...