ယိုးဒယားသေဘၤာသီးအမွည့္သုပ္ေလးပါ။မ်ားေသာအားျဖင့္အစ္ိမ္းသာသုပ္စားၾကတာမ်ားပါတယ္။ခုလိုအမွည့္သုပ္လည္းစားရတာ ႏူးညံ့ၿပီးခ်ိဳခ်ဥ္စပ္္အရသာနဲ႔စားလို႔အလြန္ေကာင္းပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ဧည့္ဖိတ္၊ ညစာစားပြဲလိုမွာ appetizer တခုအေနနဲ႔ျပင္ဆင္ေပးလို႔ရပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
သေဘၤာသီးမွည့္ - အေနေတာ္ တလံုး
Chilli Sauce - ၃ ဇြန္း
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္္ေျမာင္း ႏုတ္ႏုတ္စင္း
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
ံသံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ငရုပ္သီး - ၂ေတာင့္ ေသးေသးစိတ္
နံနံပင္ - အလွဆင္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) သေဘၤာသီးကိုအခြံသင္အေစ့ထုတ္ၿပီးအတံုးတံုးထားပါ။
(၂)ပန္းကန္တခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးနံနံပင္မွအပကိုေရာေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၃)အရသာသင့္ေတာ္ၿပီဆိုပါကစိတ္ထားေသာသေဘာသီးထည္းသို႔ေလာင္းထည့္ကာသမေအာင္ သာသာေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးနံနံပင္ျဖင့္အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment