ထူးဆန္းတဲ့ဟင္းမဟုတ္ေပမဲ့အလြမ္းေျပဟင္းတခြက္မို႔တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။တေန႔ကတည္ထားတဲ့ရွမ္းခ်ဥ္ေလးနဲ႔ပိန္းဥဟင္းခ်ိဳခ်က္ထားတာပါ။ခ်က္ေနရင္းကဇာတိေျမေလးကိုသတိရလိုက္တာ :)
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပိန္းဥ - ၁ကီလို
ရွမ္းခ်ဥ္ - တပန္းကန္လံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁) ပိန္းဥကိုအခြံသင္ပါ ေရမထိပါေစနဲ႔ ။
(၂) လိုသလိုအတံုးတံုးၿပီးခ်က္မည့္အိုးတြင္ထည့္ၿပီးေရတခ်က္ေလာင္းေဆးၿပီးလွ်င္ေရျမဳတ္ေအာင္ထည့္ၿပီးတည္ပါ။
(၃)ထြက္လာေသာအျမဳပ္မ်ားကိုခပ္ထုတ္ေပးၿပီးအရသာျဖည့္စြက္ပါ။
(၄)ပိန္းဥႏူးလာပါကရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ၿပီးနံနံပင္အုပ္ကာ၊အစပ္စားလိုပါကငရုပ္သီးစိမ္းရိုက္ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment