ၾကက္ေျခေထာက္ဟင္းကိုစားေနက်ဆီျပန္နဲ႔မတူဘဲတမ်ိဳးေျပာင္းၿပီးခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။စားလို႔လည္း ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ႀကိဳက္တတ္တဲ့သူမ်ားခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ေျခေထာက္ - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီႀကီးႀကီး - ၂လံုး
မုန္လာဥနီ - တစ္ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တဥ
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ငရုပ္သီးအနွစ္ - စားပြဲတင္ ၃ဇြန္း အစပ္မႀကိဳက္ရင္ေလ်ာ့ထည့္ပါ။
ပဲငံျပာရည္ အေနွာက္ - ၃ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဆီ - ၅က်ပ္သားခန္႔
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ၾကက္ေျခေထာက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ထည့္နယ္ေပးၿပီး နာရီဝက္ခန္႔နွပ္ထားေပးပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီနွင့္မုန္လာဥကို အတံုးႀကီးႀကီးတံုးထားပါ။
(၄)ဂ်င္းကိုအျပားလိုက္ေလးလွီးထားၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအခြံခြာၿပီးအေျမာင္းလိုက္ထည့္ပါ့မယ္။ငရုပ္နွစ္မရွိက အေျခာက္ကိုေရစိမ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၅)အိုးတခုတြင္ဆီမ်ားမ်ားကိုအပူေပးၿပီးနပ္ထားေသာၾကက္ကိုဆီပူထိုးၿပီးဆယ္ယူထားပါ။
(၆)က်န္အိုးထည္းမွဆီမ်ားကို ဖယ္ထုတ္ၿပီးအနည္းငယ္ခ်န္ကာဂ်င္း၊ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ မုန္လာဥ တို႔ကိုငရုပ္နွစ္နင့္တြဲၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၇)ေမြးလာပါကဆီပူထိုးၿပီးသားၾကက္ေျခေထာက္ကိုထည့္ေမြပါ။
(၈)အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးေရအနည္းငယ္ထည့္ကာအဖံုးအုပ္ၿပီးတည္ထားပါ။
(၉)ေရမၾကာမၾကာထည့္ေမြေပးၿပီးၾကက္ေျခေထာက္ဆီျပန္ၿပီးႏူး အိလာသည္ထိတည္ေပးပါ။
(၁၀)ႏူးအိလာပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာနံနံပင္အုပ္ၿပီးနွစ္သက္ရာထမင္းသို႔ဆန္ျပဳတ္ျဖင့္တြဲဖက္စားသံုးနိုင္ပါတယ္။ဆန္ျပဳတ္ျဖင့္တြဲဖက္စားကအလြန္လိုက္ဖက္လွပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment