Thai Tofu Curry
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပဲျပား - ေလးတုံုး
အနီေရာင္ဟင္းခပ္အနွစ္ - ၂ ဇြန္း
ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
ထန္းလ်က္ရည္ - တစ္ဇြန္း
ေျမပဲမႈန္႔ - ၂ဇြန္း
အုန္းနို႔ - ခြက္တဝက္ (၁၂၅ml)
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
(၁)ပဲျပားကိုအတံုးေသးေသးတံုးၿပီးဆီပူတြင္အေရာင္ရေအာင္ခ်ေၾကာ္ၿပီးဆီစစ္ထားပါ။
(၂)ဆီအိုးထည္းမွဆီကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးလက္က်န္ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္အနီေရာင္ဟင္းခပ္အနွစ္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၃)အုန္းနို႔ထည့္ပါ။ ထန္းလ်က္သို႔ထမ္းလ်က္ရည္ထည့္ပါ။
(၄)ေျမပဲဆန္ထည့္ပါ။အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးအနည္းငယ္ဆီျပန္ေအာင္တည္ေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္လာပါကေၾကာ္ထားေသာပဲျပားတံုးေလးမ်ားကိုထည့္ၿပီသမေအာင္ေမြေပးကာအနွ႔ံအရသာနွင့္ျပည့္စံုေသာခ်ိဳစပ္ေမြးပဲျပားဟင္းကိုပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment