9 July 2015

ယိုးဒယားတိုဖူးဟင္း

Thai Tofu Curry

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပဲျပား - ေလးတုံုး
အနီေရာင္ဟင္းခပ္အနွစ္ - ၂ ဇြန္း
ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
ထန္းလ်က္ရည္ - တစ္ဇြန္း
ေျမပဲမႈန္႔ - ၂ဇြန္း
အုန္းနို႔ - ခြက္တဝက္ (၁၂၅ml)
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
(၁)ပဲျပားကိုအတံုးေသးေသးတံုးၿပီးဆီပူတြင္အေရာင္ရေအာင္ခ်ေၾကာ္ၿပီးဆီစစ္ထားပါ။
(၂)ဆီအိုးထည္းမွဆီကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးလက္က်န္ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္အနီေရာင္ဟင္းခပ္အနွစ္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၃)အုန္းနို႔ထည့္ပါ။ ထန္းလ်က္သို႔ထမ္းလ်က္ရည္ထည့္ပါ။
(၄)ေျမပဲဆန္ထည့္ပါ။အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးအနည္းငယ္ဆီျပန္ေအာင္တည္ေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္လာပါကေၾကာ္ထားေသာပဲျပားတံုးေလးမ်ားကိုထည့္ၿပီသမေအာင္ေမြေပးကာအနွ႔ံအရသာနွင့္ျပည့္စံုေသာခ်ိဳစပ္ေမြးပဲျပားဟင္းကိုပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...