ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ရိုး သို႔ ဆိတ္ရိုး - တကီလို
ၾကက္သြန္နီ -၃လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ကရေဝး႐ြက္ - ၂႐ြက္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ တေခ်ာင္း
ေလးညင္း - ၄ေစ့
ဖာလာ - ၄ေစ့
နႏြင္း - တစ္ဇြန္း
ေရဆူ - လိုသေလာက္
ပဲမႈန္႔စိမ္း - ၁၀၀ဂရမ္
မဆလာ - အနည္းငယ္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း - တစ္ခက္
ဆီ - အနည္းငယ္
ဆား- လိုသလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ ့ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
သံပုရာသီး - လိုသေလာက္
အေရာင္တင္ဆီခ်က္ - အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးမႈန္႔ -လိုသေလာက္
(၁) ဆိတ္ရိုးသို႔ၾကက္ရိုးကို ေရတနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။
(၂)ခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ၊နႏြင္း၊ကရေဝး႐ြက္၊သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ဖာလာ၊ေလးညင္းတို႔ကိုဆီသပ္ပါ။
(၃)ေရစိမ္ထားေသာအရိုးကိုဆယ္ယူၿပီးထည့္ပါ။
(၄)ေရဆူလာင္းထည့္ၿပီးအရသာျဖည့္စြက္ကာအရိုးႏူးသည္ထိတည္ထားပါ။
(၅)အရိုးႏူးပါကပဲမႈန္႔စိမ္းကိုေရေဖ်ာ္ၿပီးျဖည္းျဖည္းေလာင္းထည့္ကာေမြေပးပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာလိုခ်င္ေသာအပ်စ္အက်ဲအေနထားကိုျပဳလုပ္ၿပီးပဲစ္ိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္တည္ထားပါ။
(၇)ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ပါကမဆာလာနွင့္ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ထည့္ၿပီးအဖံုးအုပ္ကာအပူေပးထားပါ။
(၈)ပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးစြပ္ျပဳတ္အေပၚမွၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုပ္သီးမႈန္႔သံပုရာသီးအေရာင္တင္ဆီထည့္ပါ။နံျပားသို႔ဂ်ပါတီသို႔ေပါင္မုန္႔ျဖင့္တြဲဖက္စားနိုင္သည္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment