9 July 2015

ပုဇြန္အစိမ္းသုပ္

ပါဝင္ပစၥည္း
*************
ပုဇြန္အစိမ္း - ဆယ္ေကာင္ 
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ငါးေတာင့္ 
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း 
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
နံနံပင္အရိုး -  တစ္ဇြန္း( ႏုတ္ႏုတ္စင္း)စားပြဲတင္ဇြန္း
နံံနံပင္ - အလွဆင္ရန္ 
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)လပ္ဆပ္ေသာပုဇြန္ဆယ္ေကာင္ကိုအၿမီးခ်န္ၿပီးအခြံခြာပါ။ေက်ာခြဲၿပီးျပန္႔ေအာင္ျဖန္႔ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ျဖဴ၃ေျမာင္းကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးတစ္ေျမာင္းကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၃)ငရုပ္သီးစိမ္းနွင့္နံနံပင္အရိုးကိုႏုတ္ႏုတ္စိတ္ထားပါ။
(၄)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊နံနံရိုးစင္းထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊သံပုရာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားတို႔ကိုထည့္၍ေမြေပးပါ။
(၅)အရသာလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။
(၆)ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာရပါကေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာပုဇြန္ကိုေဆာ့ထဲတြင္ထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၇)ပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ပုဇြန္မ်ားကိုျဖန္႔၍စီထည့္ၿပီးအေပၚမွက်န္ေဆာ့မ်ားအားလံုးကိုဆမ္းေပးပါ။နံနံပင္ျဖင့္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...