9 July 2015

ထိုင္းအာလူးခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ိဳ

ယိုးဒယားတံုယမ္းဟင္းခ်ိဳဆိုရင္ေတာ့လူတိုင္းသိၾကပါတယ္။တျခား မတူတဲ့ဟင္းခ်ိဳေတြထဲကယိုးဒယားအာလူးခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ိဳေလးက လည္းလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ထမင္းမၿမိန္ေစမဲ့ဟင္းခ်ိဳတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အာလူး - ၃လံုး
ၾကက္သား သို႔ ပုဇြန္ - ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ -၂လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း
ပဒဲေကာ - ၅ျပား
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - ၃႐ြက္
တံုယမ္းအနွစ္ - တစ္ျခမ္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေရ - တစ္လီတာ
ငံျပာရည္ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၃ ဇြန္း
ငရုပ္သီးစိမ္း -၅ ေတာင့္
နံနံပင္ -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)အာလူးကိုအခြံသင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သားသို႔ပုဇြန္လွီးျဖတ္သန္႔စင္ထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီ အတံုးႀကီးႀကီးလွီးထားပါ။အာလူးနွင့္ဆိုဒ္တူ
(၄)ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းႀကီးႀကီးလွီးထားပါ။
(၅)စပါးလင္ကိုအနည္းငယ္ထုၿပီးတဝက္ျဖတ္ထားပါ။ပဒဲေကာနွင့္ေရွာက္႐ြက္အသင့္ျပင္ထားပါ။ငရုပ္သီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
(၆)အားလံုးအဆင္သင့္ပါကၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔ေရတလီတာကိုအိုး တြင္ထည့္ပါ။
(၇)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွအာလူး၊ၾကက္သား၊ၾကက္သြန္၊စပါးလင္၊ေရွာက္႐ြက္၊ပဒဲေကာတို႔ကိုထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။ပုဇြန္ထည့္လိုကေနာက္ဆံုးခ်ခါနီးမွထည့္ပါ။
(၈)ဆူပြက္လာပါကတံုယမ္းအနွစ္၊ငံျပာရည္၊ဟင္းခပ္မႈန္႔႔၊သၾကားတို႔ ကိုထည့္ၿပီးမီးအနည္းငယ္ျဖင့္အာလူးႏူးေအာင္တည္ပါ။
(၉)အာလူးႏူပါကခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ငရုပ္သီး၊သံပုရာရည္ထည့္ပါ။ပုဇြန္ကိုထည့္လိုကထည့္နိုင္ပါၿပီ။
(၁၀)ထပ္မံဆူပြက္ေစၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာနံနံပင္အုပ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။
မွတ္ခ်က္ ။ သံပုရာသီးနွင့္ငရုပ္သီးကိုမီးဖိုမွ ခ်ခါနီးမွသာထည့္ပါ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...