Sweet Corn Sago Pudding
ရိုးရိုးေလးနဲ႔ထူးကဲတဲ့အရသာအုန္းနို႔သာကူေျပာင္းဖူးတို႔ကိုေရာစပ္ထားတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။အာဟာရလည္းျဖစ္ၿပီးကေလးလူႀကီးနွစ္သက္ၾကမဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္မွာပါ။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - တစ္လီတာ( ျပဳတ္ရန္ )
အုန္းနို႔ နဲ႔ ေရအေရာ(ဆတူ) - ၈၀၀ ml
သၾကား - ၃၀၀ ဂရမ္
ေျပာင္းဖူးေစ့ - ၃၀၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာသာကူျပဳတ္ရန္ေရတစ္လီတာကိုဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၂)ေရဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ကိုေရေဆးၿပီး၅မိနစ္ထည့့္ျပဳတ္ပါ။
(၃)၅မိနစ္ျပည့္ပါကမီးပိတ္ၿပီး၅မိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ဇကာတခုျဖင့္စစ္ခ်ၿပီးေရေအးေလာင္းထားပါ။
(ဒုတိယအႀကိမ္က်ိဳရန္သာကူအတြင္းအဆံျဖဴအနည္းငယ္ခ်န္ထားပါတယ္)
(၅)အိုးတခုျဖင့္အုန္းနို႔သၾကားနွင့္ေျပာင္းဖူးေစ့ကိုထည့့္က်ိဳပါ။(ေျပာင္းဖူးready madeမဟုတ္ပါကျပဳတ္ၿပီးေခ်ြထားပါ။)
(၆)အုန္းနို႔ဆူပြက္ပါကေရစစ္ထားေသာသာကူေစ့မ်ားကို ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာျပန္လည္ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးအေအးခံကာခြက္သို႔မဟုတ္ဘူးေလးမ်ားျဖင့္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၲာတြင္အေအးခံကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment