8 July 2015

ငွက္ေပ်ာသီးေခ်ာကလတ္အစာသြပ္ေၾကာ္

Corn Flake Banana Fritters
ငွက္ေပ်ာသီးကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးေၾကာ္ၾကတဲ့ထဲကတမူထူးျခားအရသာရွိွလွတဲ့ေခ်ာကလတ္အစာသြပ္ေၾကာ္တဲ့နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ီသီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး - ၄လံုး
ေခ်ာကလတ္အေစ့ - တစ္ဘူး
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္​ဇြန္​း
ၾကက္ဥ - တဝက္
ေရ သို႔မဟုတ္ ႏြားနို႔ - အနည္းငယ္
Baking Powder - လၻက္ဇြန္း၁/၄
Corn Flake - တစ္ပန္းကန္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ငွက္ေပ်ာသီးကိုအခြံသင္ၿပီး၅ပိုင္းမွ၇ပိုင္းအေနထားစိတ္ထားပါ။
(၂)အေအးေသာက္သည့္ပိုက္တေခ်ာင္းျဖင့္ငွက္ေပ်ာသီးအလယ္ကိုအေပါက္ေဖာက္ေပးပါ။
(၃)ေခ်ာကလတ္အေစ့၂ေစ့ဆီကိုအေပါက္ေဖာက္ထားေသာငွက္ေပ်ာသီးအတြင္းထည့္ပါ။ေခ်ာကလတ္အေစ့မရပါက လိုသလို ဓားျဖင့္စိတ္ၿပီးထည့္ႏုိင္ပါတယ္။
(၄)ပန္းကန္တခုတြင္ဂ်ံဳ၊ၾကက္ဥ၊သၾကား၊BPကိုနို႔သို႔မဟု တ္ေရျဖင့္ မပ်စ္မက်ဲေဖ်ာ္ထားပါ။
(၅)Corn Flakeကိုေၾကေအာင္လက္ျဖင့္ဖိေခ်ထားပါ။
(၆)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေခ်ာကလတ္ထည့္ၿပီးသားငွက္ေပ်ာသီးကိုမုန္႔နွစ္ရည္တြင္နွစ္ၿပီးCorn Flake တြင္ထည့့္ ၿပီး ကပ္ေပးပါ။
(၇)အားလံုးၿပီးသြားပါကဆီအိုးတည္ၿပီးဆီပူပူတြင္၂မိနစ္မွ၃မိနစ္ထိအေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူကာပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးေခ်ာကလတ္ေဆာ့ျဖင့္ေသာ္လည္းေကာင္းေရခဲမုန္႔ျဖင့္တြဲဖက္၍ေသာ္လည္းေကာင္းတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

2 comments:

  1. ဖဲ့လုုိက္တဲ့အခါမွာ ေခ်ာကလက္က အရည္ေပ်ာ္ဆင္းလာသလား
    ဒါမွမဟုုတ္ ခပ္ခဲခဲ ပဲအထဲမွာ ရွိေနတာလားဟင္။
    မမအုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ​ေပ်ာ့​ေပ်ာ့​ေလးပါ

      Delete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...