20 July 2015

ယိုးဒယားငါးခ်ိဳခ်ဥ္

 Sweet & Sour Fish

ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ကိုအရင္မတူတဲ့ပံုစံတမ်ိဳးနဲ႔တင္ထားၿပီးသား႐ွိပါတယ္။အခုေၾကာ္ထားတာကယိုးဒယားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ပံုစံေလးပါ။အရသာမတူထူးျခားတဲ့အရသာေလးမို႔ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ႀကိဳက္သူမ်ားႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္လြယ္ကူတဲ့ ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ႏွစ္သက္ရာငါး -  ၂ေကာင္ (၂၀ဆယ္သားခန္႔)
ေကာ္မႈန္႔ /ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ခ်ယ္ရီခ၇မ္းခ်ဥ္သီး - ၁၀လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - နွစ္ဇြန္း
Apple cider - နွစ္ဇြန္း ( ႐ွလကာ၇ည္၊သံပုရာသီး)
သၾကား - နွစ္ဇြန္း
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
ေရ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ /နံနံမိတ္ အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ငါးကိုေ၇ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။ေကာ္မႈန္႔ ၂ဇြန္းျဖင့့္ ငါးကိုတကိုယ္လံုးႏွ့ံေအာင္လူးေပးပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းတို႔ကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၃)အိုးထည္းတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးကာေကာ္မႈန္႔လူးထားေသာငါးကိုအေ၇ာင္အနည္းငယ္ရသည္ထိႏွစ္ဖက္လွန္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၄)ငါးေၾကာ္သည့္အိုးထဲမွဆီမ်ားပိုဖယ္ထုတ္ၿပီးလက္က်န္ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းတို႔ကိုဆီသပ္ပါ။
(၅)အေရာင္ရလာပါကခ၇မ္းခ်ဥ္သီးအလံုးလိုက္ေလးမ်ားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးမ်ားပြင့္သြားပါကခ၇မ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္၊apple cider(သို႔)သံပုရာ၇ည္၊သၾကား၊ငံျပာရည္တို႔ပးကိုထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၇)လက္က်န္ေကာ္မႈန္႔တစ္ဇြန္းကိုေ၇အနည္းငယ္ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးဟင္းအိုးထဲထည့္ကာခပ္ပ်စ္ပ်စ္အေနထားရေအာင္ေမြေပးပါ။
(၈)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာဆီစစ္ထားေသာငါးကိုပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးအေပၚမွခ်က္ထားေသာ ေဆာ့စ္မ်ားေလာင္းေပးကာ ၾကက္သြန္မိတ္၊နံနံပင္တို႔ျဖင့္အလွဆင္ျပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...