20 July 2015

SAMBAL FISH

စကၤာပူ၊မေလးရွားနဲ့အင္ဒိုုနီရွားနိုုင္ငံမ်ားတြင္နာမည္ၾကီးဟင္းတမ်ိုဳးျဖစ္ပါတယ္။ဒီငရုုပ္သီးဟင္းအနွစ္ေလးနဲ့ဟင္းအမ်ိုဳးေပါင္းမ်ားစြာကိုုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ဟင္းေပါင္းမ်ားစြာျပင္ဆင္နိုုင္ဖိုု့အဓိကက်တဲ့SAMBAL CHILLI SAUCEငရုုပ္သီး အနွစ္ခ်က္နည္းေလးကိုုေ၀မ်ွေပးလိုုက္ပါတယ္။အခ်ိဳ႕ဟင္းပြဲမွာငါးပိထည့္ၿပီးအခ်ိဳ႕မထည့္တဲ့ဟင္းေတြလည္း႐ွိပါတယ္။မိမိႏွစ္သက္သလိုေျပာင္းလဲခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။ Sambal Fish မွာငါးပိမ သံုးထားဘဲခ်က္ထားပါတယ္။
Sambal Sauce တြင္ပါဝင္ပစၥည္း
********************
ငရုုပ္သီးေျခာက္ -၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅၀ဂရမ္
မန္က်ည္းမွည့္ - ၂၅ ဂရမ္
ဆား - နွစ္ဇြန္း
သၾကား - ၅ဇြန္း
ဆီ - ၁၅၀ ဂရမ္
ေရ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုုပ္နည္း
***************
(၁)ဦးစြာင၇ုုပ္သီးေျခာက္ကိုုသန့္စင္ျပီးေရဆူျဖင့္ပြေအာင္စိမ္ထားပါ။
(၂) ၾကက္သြန္နီနွင့္ၾကက္သြန့္ျဖဴကိုုသင္ထားပါ။
(၃)ငရုုပ္သီးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကၾကိတ္စက္တြင္ငရုုပ္သီးၾကက္သြန္နီၾကက္သြန့္ျဖဴတို႔ကိုေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးေက်ညက္ေအာင္ၾကိတ္ပါ။
(၄)အိုုးတခုုတြင္ဆီထည့္ျပီးၾကိတ္ျပီးသားငရုုပ္သီးကိုဆီျပန္လာသည္ထိခ်က္ပါ။
(၅)ဆီျပန္လာပါကမန္က်ည္းမွည့္ကိုုေရေဖ်ာ္ျပီထည့္ပါ။ဆား၊သၾကားထည့္ပါ။အရသာခ်ိဳစပ္ျဖစ္ပါတယ္။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းျပီးဆီျပန္လာပါကမီးဖိုုမွခ်ကာအေအးခံထားပါ။သန့္ရွင္းေသာဘူးတြင္ထည့္္ျပီးေရခဲေသတၲာတြင္သိမ္းထားကာမိမိခ်က္ျပဳတ္လိုုေသာဟင္းလ်ာမ်ားကိုုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုုင္ပါတယ္။ထမင္းေၾကာ္၊ေခါက္ဆြဲေၾကာ္နဲ့လည္းတြဲဖက္စားနိုုင္သလိုုနွစ္သက္ရာအသား၊ငါး၊ၾကက္ဥ၊ငံုုးဥ၊ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားျဖင့္ေရာစပ္ခ်က္ျပဳတ္နိူင္ျပီးအရသာမွာခ်ိဳစပ္ေမြးေလးျဖစ္ပါတယ္။
(၇)Sambal Fishအတြက္ငါးကိုေကာ္မႈန္႔၊နႏြင္းမႈန္႔လူးၿပီး ဆီပူပူ တြင္အေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးခ်က္ထားေသာ Sambal Sauce တြင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ ျပဳ လုပ္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...