ျမန္မာအခ်ိဳပြဲတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ကေရကရာကိုလူတိုင္းသိၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။အထူးသျဖင့္ကေလးဘဝမွာစားခဲ့ရတာမ်ားပါတ ယ္။ဆိုဖီယာကေတာ့မႏၲေလးျပန္ခ်ိန္ကလြဲရင္တကူးတက ရွာၿပီးမဝယ္စားျဖစ္ဘူး။သန္႔ရွင္းလတ္ဆပ္ၿပီးေဆးသၾကား ကင္းတဲ့ကေရကရာေလးကိုအိမ္မွာလုပ္စားနိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေကာက္ညင္းမုန္႔ - ၂၀၀ ဂရမ္
အုန္းနို႔ - ၁၅၀ ml
သၾကား - ၁၅၀ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
အုန္းသီးဖတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္ ( ထမင္းစားပန္းကန္၂လံုး )
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာေကာက္ညင္းမုန္႔ကိုေလွာ္ေပးပါ။အေရာင္အနည္းငယ္ညိဳေအာင္ေလွာ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၂)အိုးတခုတြင္အုန္းနို႔၊သၾကား ၁၀၀ ဂရမ္(၅၀ဂရမ္ခ်န္ထားပါ)၊ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္က်ိဳေပးပါ။
(၃)သၾကားေပ်ာ္ပါကျခစ္ထားေသာအုန္းသီးဆံထည့့္ၿပီးဆူပြ က္ေအာင္တည္ပါ။
(၄)ဆူပြက္ပါက၂မိနစ္ခန္႔တည္ထားၿပီးမီးကိုအေသးဆံုးေလ်ာ့ခ်ကာဆန္မႈန္႔၁၅၀ဂရမ္ထည့္ပါ။(၅၀ဂရမ္ခ်န္ထားပါ)
(၅)ဆန္မႈန္႔ထည့္ၿပီးအုန္းနို႔အုန္းသီးတို႔ကိုသမေအာင္အဆ က္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၆)တေျဖးေျဖးပ်စ္ခဲလာပါကမီးပိတ္ၿပီး၅မိနစ္ခန္႔အေအးခံ ကာခ်န္ထားေသာသၾကား၅၀ဂရမ္ကိုထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၇)ဘမ္းတခုေအာက္ေျခတြင္ခ်န္ထားေသာဆန္ေလွာ္မႈန္႔႔တဝက္ျဖဴးပါ။ၿပီးလ်ွင္အေပၚမွက်ိဳထားသည့္အေရာကိုထည့့္ပါ။မ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ဖိၿပီးညိ၍အေပၚမွဆန္မုန္႔တဝက္ျဖဴးၿပီးအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္တည္ခင္းနိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
26 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment