Chicken Mushroom Soup
ယိုးဒယားဟင္းထဲကအနံ့အရသာနဲ႔ျပည့္စံုတဲ့ၾကက္သားမွိုဟင္းခ်ိဳေလးျဖစ္ပါတယ္။ထမင္းနဲ႔တြဲဖက္တည္ခင္းနိုင္သလို သီးသန္႔လည္းအစာေျပအျဖစ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္သားျပဳတ္/ အစိမ္း - ၁၀၀ ဂရမ္ လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ရွီတာခီမွို - ၃ပြင့္
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ /သၾကား - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - တစ္ပန္းကန္လံုး
နွမ္းဆီေမြး - အနည္းငယ္
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
***************
(၁)ဦးစြာၾကာဇံကိုေရစိမ္ထားပါ။ရွီတာခီမႈိအစိုမရွိပါကအေျခာက္ကိုေရစိမ္ထားပါ။ပြလာပါ ကခပ္ေစာင္းေစာင္းပါးပါးလွီးထားပါ။ၾကက္သားကိုပါးပါး လွီးထားပါ။ၾကက္သြန္ကိုအေျမာင္းႀကီးလွီးၿပီးေခ်ြထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးတခုတြင္ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။ၾကာဇံၾကက္သားမွိုတို႔ကိုထည့္ၿပီးဆူပြက္ေပါင္တည္ပါ။
(၃)အရသာငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ၊ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကားတို႔ကို ထည့္ပါ။
(၄)ၾကာဇံမွိုႏူးအိပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးငရုပ္ေကာင္းခရုဆီၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ကာတည္ခင္းသံုးေတာင္နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment