Long Bean Salad
ဟင္းအျဖစ္ဘဲစားစား၊သားေရစာအျဖစ္ဘဲစားစား၊စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ့ပဲသီးသုပ္ေလးပါ။႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့ညေနခင္းအသုပ္ဆိုင္ေတြမွာတြဲေရာင္းေလ့႐ွိပါတယ္။သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ပဲေတာင့္႐ွည္ - တစ္စည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - နွစ္ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - သံုးဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္
ေျမပဲေထာင္း - လက္တဆုပ္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - လက္တဆုပ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
********
ပဲသီးျပဳတ္ကိုေရဆူတြင္တစ္မိနစ္ခန္႔ခ်ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူေ၇ေအးစိမ္ထားပါ။ေအးသြားလ်ွင္ေသးေသးေလးစိပ္ထားပါ။ၿပီးလ်ွင္ဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးနွယ္ပါ။အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အခ်ဥ္စားလိုပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးပိုထည့္၍ေသာ္၎၊သံပုရာရည္ျဖင့္ေသာ္၎ခ်ဥ္ငန္စပ္သုပ္စားနိုင္ပါတယ္ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
23 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment