႐ွမ္းမုန္ညင္းေစာကိုေတာ့လူသိမ်ားၾကေပမဲ့မ်ွစ္ေစာကိုသိသူနည္းပါတယ္။မ်ွစ္ေစာကိုငယ္ငယ္ကရွမ္းျပည္ေျမာက္ပိုင္းဇာတိၿမိဳ႕မွာအိမ္နီးခ်င္း႐ွမ္းပေလာင္အန္တီႀကီးတစ္ေယာက္ေရာင္းပါတယ္။အသုပ္မ်ိဳးစံုကိုဘမ္းထဲမွာလွလွပပျပင္ဆင္ၿပီးမုန္ညင္းေစာ၊မ်ွစ္ေစာတို႔ျဖင့္တြဲေရာင္းတာပါ။မ်ွစ္ေစာမွာရွမ္းဟင္းတို႔ထံုးစံအတိုင္းဆီမပါပါဘူး။စပ္႐ွိန္း႐ွိန္းနဲ႔ငရုပ္သီးခရမ္းခ်ဥ္သီးအရသာကိုသာဦးစားေပးခ်က္ထားတာေလးျဖစ္ပါတယ္။ႏွစ္သက္သူမ်ားဖို႔ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၅၀၀ ဂရမ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂လံုး
င႐ုပ္သီးအပြ႐ွည္ေတာင့္ အစိမ္းအနီ - ၆ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ေျမာင္း
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)အိုးတခုတြင္မ်ွစ္ကိုေရေဆးၿပီးခပ္ႀကီးႀကီးစိတ္ထည့္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေခ်ထည့္ပါ။င႐ုပ္သီးစိမ္းကိုထပ္ျခမ္းျခမ္းထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴကို႐ိုက္ျပားထည့္ပါ။
(၂)ေ၇ကိုျမဳတ္ရံုထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္ဆူပြက္သည္ထိတည္ေပးပါ။ဆူပြက္ပါကအရသာျဖည့္စြက္ၿပီးမီးေလ်ာ့ကာႏူးအိသည္ထိတည္ေပးပါ။
(၃)မ်ွစ္မ်ားႏူးအိလာပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးနံနံပင္ထည့္ကာစပ္႐ွိန္း႐ွိန္းမ်ွစ္ေစာေလးကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
23 July 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment