ယိုးဒယားမ်ွစ္သုပ္ေလးကိုအစာေျပဘဲစားစားဟင္းတခြက္အျဖစ္ဘဲလုပ္စားစားစားရတာအဆင္ေျပလွတဲ့အနံ႔အရသာနဲ႔ျပည့္စံုေသာအသုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
မ်ွစ္ျပဳတ္ - ၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ေျမာင္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္
ပူစီနံ - လက္တဆုပ္
ငရုပ္သီး အေလွာ္မႈန္႔ - ၂ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငံျပာရည္ - တစ္ ဇြန္း
သံပုရာရည္ - တစ္ဇြန္း
ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔ သို႔ ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေ႐ - တစ္ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ဦးစြာမ်ွစ္ျပဳတ္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္၊ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ကိုေသးေသး စိတ္ၿပီးအသင့္ျပင္ထားပါ။ပူစီနံကိုအရြက္ေႁခြထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။
(၂)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကပန္းကန္ႀကီးႀကီးတခုတြင္မ်ွစ္ျပဳတ္လွီးၿပီးကိုထည့္ပါ။ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္မိတ္၊ပူစီနံေခြၽၿပီး သားတဝက္တို႔ကိုထည့္ပါ။
(၃)ငံျပာရည္၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊သံပုရာရည္၊ဆန္ေလွာ္မႈန္႔၊ငရုပ္သီးမႈန္႔၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၅)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္မ်ွစ္သုတ္ေလးကိုပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးပူစီနံအနည္းငယ္ျဖင့္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
****ဆန္ေလွာ္မႈန္႔မွာေကာက္ညင္းဆန္ကိုစပါးလင္ေရွာက္႐ြက္ ေသးေသးစိတ္ျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ေရာေလွာ္ၿပီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းအေနထားႀကိတ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment