2011 Asian Pasta Creationမွာ ၿပိဳင္ပြဲဝင္ခဲ့တဲ့ Pasta ေေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္
Italian Pastaကို Asian Pasta Style ေျပာင္း ထားတာပါ
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ျပဳတ္ၿပီးသား Pasta 150gm
နွစ္သက္ရာ Seafood ပုဇြန္ ျပည္ႀကီးငါး
ပဲစိမ္းလံုး 1Tbsp
ၾကက္သြန္နီ 1/3cup
ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိပ္ 1 Tbsp
ငရုပ္သီးအနီ ေသးေသးစိတ္ 1tsp
သံလြင္ဆီ 1Tbsp
ေဆာ့တြင္ပါဝင္ပစၥည္း
***********
ယိုးဒယားဟင္းခ်က္အနွစ္ 1Tbsp
ငံျပာရည္ 1Tbsp
ခရုဆီ 1Tbsp
အုန္းနို႔ခရင္မ္ 5Tbsps
ထိုင္းပင္စိမ္း (အခ်ိဳ) တစ္ခက္ ႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားပါ
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
ဦးစြာ ပထမ Seafood တို႔ကို ေရ ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရေႏြးေဖ်ာထားပါ ။ (Seafood အစိမ္းကိုေၾကာ္၍လည္းရသည္)
ေဆာ့ ျပဳလုပ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ခြက္တခုတြင္ထည့္ၿပီးအားလံုးကိုေရာစပ္ထားပါ။
pasta ကိုျပဳတ္ထားပါ ။
ဒယ္အိုးတခုတြင္သံလြင္ဆီထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုပ္သီးနွင့္ seafoodကို ေၾကာ္ပါ ပဲစိမ္းလံုးထည့္ပါ ။Seafood က်က္ပါက ေရာ စပ္ထားေသာ ေဆာ့အေရာကိုထည့္ပါ ဆူပြက္ပါက ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာPastaကို ထည့္ေမြကာအရသာအေပါ့အငန္ျမည္း၍ပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီး ပင္စိမ္း႐ြက္တခက္ျဖင့္ အလွဆင္ကာ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment