5 June 2015

Thai Curry Seafood Pasta

2011 Asian Pasta Creationမွာ ၿပိဳင္ပြဲဝင္ခဲ့တဲ့ Pasta ေေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္
Italian Pastaကို Asian Pasta Style ေျပာင္း ထားတာပါ
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ျပဳတ္ၿပီးသား Pasta 150gm
နွစ္သက္ရာ Seafood ပုဇြန္ ျပည္ႀကီးငါး
ပဲစိမ္းလံုး 1Tbsp
ၾကက္သြန္နီ 1/3cup
ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိပ္ 1 Tbsp
ငရုပ္သီးအနီ ေသးေသးစိတ္ 1tsp
သံလြင္ဆီ 1Tbsp

ေဆာ့တြင္ပါဝင္ပစၥည္း
***********
ယိုးဒယားဟင္းခ်က္အနွစ္ 1Tbsp
ငံျပာရည္ 1Tbsp
ခရုဆီ 1Tbsp
အုန္းနို႔ခရင္မ္ 5Tbsps
ထိုင္းပင္စိမ္း (အခ်ိဳ)  တစ္ခက္ ႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားပါ

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
ဦးစြာ ပထမ Seafood တို႔ကို ေရ ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရေႏြးေဖ်ာထားပါ ။ (Seafood အစိမ္းကိုေၾကာ္၍လည္းရသည္)
ေဆာ့ ျပဳလုပ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ခြက္တခုတြင္ထည့္ၿပီးအားလံုးကိုေရာစပ္ထားပါ။
 pasta ကိုျပဳတ္ထားပါ ။
ဒယ္အိုးတခုတြင္သံလြင္ဆီထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုပ္သီးနွင့္ seafoodကို ေၾကာ္ပါ ပဲစိမ္းလံုးထည့္ပါ ။Seafood က်က္ပါက ေရာ စပ္ထားေသာ ေဆာ့အေရာကိုထည့္ပါ ဆူပြက္ပါက ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာPastaကို ထည့္ေမြကာအရသာအေပါ့အငန္ျမည္း၍ပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီး ပင္စိမ္း႐ြက္တခက္ျဖင့္ အလွဆင္ကာ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...