အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
1 June 2015
Sushi Sandwich
Sushi ျပဳလုပ္နည္းအတိုင္းမလိပ္ဘဲ sandwich ပံုစံျပဳလုပ္ ထားတာပါ။လုပ္ပံုလုပ္နည္းပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးအတူတူဘဲျဖစ္ ပါတယ္။
ဆူရွီထမင္းအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
****************
ဆူရွီ ဆန္ - ၃ခြက္
ဆန္ ဗီနီဂါ - ၁ခြက္
သၾကား - ၂ဇြန္း
ဂ်ပန္ ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အခ်ိဳမႈႏု့္နဲ႔အရသာဆင္
(၁)ဦးစြာထမင္းအရင္တည္ပါ။မေပ်ာ့ေစနဲ႔။
(၂)ထမင္းက်က္ပါကဇလံုတခုတြင္သြန္ထည့္ထားၿပီးေခတၲအေအးခံထားပါ။ေယာက္မျဖင့္အထက္ေအာက္လွနိေပးပါ။
(၃)ခပ္ေႏြေႏြးအေနထားတြင္ထမင္းေပၚသို႔ဆန္ဗီနီဂါနည္းနည္းဆီထည့္ၿပီးဖြဖြေမြေပးပါ။ သၾကားထည့္ပါ။ အရသာျမည္းၾကည့္ၿပီးလိုအပ္ကထပ္မံျဖည့္စြက္ပါ။ေမြစဥ္ဆန္လံုးမပ်က္ရန္ဂရုျပဳပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္အဖံုးအုပ္ၿပီးေဘးဖယ္ထားကာအတြင္းတြင့္ထည့္ရန္အစာမ်ားျပင္ဆင္ပါ့မယ္။
အဓိကပါေသာပါဝင္ပစၥည္း
**************
ေရညႇိေျခာက္ - တစ္ထုပ္
ဂ်ပန္မေရာနစ္ - လိုသေလာက္
နွမ္း - အနည္းငယ္
ေထာပတ္သီး - တစ္လံုး အေျမာင္းစိတ္ကာသံပုရာရည္ျဖင့္စိမ္ပါ
သခြားသီး - တလံုးအေခ်ာင္းစိတ္ထားပါ
မုန္လာဥနီ -တေတာင့္အေခ်ာင္းစိတ္ထားပါ
ဆလပ္႐ြက္ - လိုသေလာက္
မိမိျပဳလုပ္မည့္ဆူရွီလိပ္ေပၚမူတည္၍မိမိနွစ္သက္ရာအသားငါးၾကက္ဥတို႔ကိုေျပာင္းၿပီးလိပ္သြားရန္ ***
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး ေခါက္ၿပီးခပ္ထူထူအခ်ပ္ေၾကာ္ကာအေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖတ္ထားပါ။
ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၂ေခ်ာင္း ေရေႏြးေဖ်ာ ေလးစိတ္အေခ်ာင္းျဖတ္ပါ
ဂဏန္းေခ်ာင္း - ၂ေခ်ာင္း ေရေႏြးေဖ်ာပါ
ပုဇြန္ - ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ
အျခားနွစ္သက္ရာအစာမ်ားအသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။
ဆူရွီစလိပ္ပါ့မယ္
*********
ဦးစြာဝါးယင္းလိပ္ကိုပလပ္စတစ္ျဖင့္ပတ္ထားပါ။ေရပန္းကန္တခုယူထားပါ။ဝါးယင္းလိပ္ေပၚတြင္ေရညိွေျခာက္ခင္းပါ။လက္ကိုေရစြပ္ၿပီးထမင္းကိုအလံုးခပ္ႀကီးႀကီးလံုးပါ။ေရညိွေပၚသို႔နည္းနည္းဆီျဖန္႔ၿပီးခင္းပါ။နွမ္းအနည္းငယ္ျဖဴးပါ။(အျပင္လိပ္လိုပါကတဘက္သို႔လွန္လိုက္ပါ။ ) ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွ သခြားသီး၊ မုန္လာဥ ၊ ဆလပ္႐ြက္ (မထည့္လည္းရ) ၊ ေထာပတ္သီး ၊ နွစ္သက္ရာ ၾကက္ဥ သို႔ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ဂဏန္းေခ်ာင္းထည့္ၿပီးမေရာနွစ္ထည့္ကာမိမိနွင့္နီးရာဘက္မွျဖည္းျဖည္းခ်င္းက်စ္ေနေအာင္လိပ္သြားပါ။ၿပီးလ်ွင္ဓားထက္ထက္ျဖင့္လွီးျဖတ္ၿပီးဂ်ပန္ဂ်င္းႏု၊soyasauceတို႔ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။
Sushi Sandwich
************* ျပဳလုပ္နည္းမွာေ၇ညိႏွင့္ထမင္းကိုထည့္ၿပီးအတြင္းမွမိမိျပဳလုပ္လုိသည့္အစာထည့္ကာႏွစ္ခ်ပ္ထပ္ၿပီးမာက်စ္က်စ္ျဖစ္ေစ၇န္အနည္းငယ္ဖိေပးၿပီး sandwich ပံုစံလွီးျဖတ္၇မွာျဖစ္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
အစားမလုပ္တတ္တာမရွိနည္းပဲလို ေနာ္love
ReplyDelete