1 June 2015

ကန္ဇြန္းဥဆႏြင္းမကင္း



Sweet Potato Walnut Cake
ငယ္ငယ္ကတည္းကႏွစ္သက္ခဲ့တဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။ဒီမုန္႔လုပ္နည္းအခ်ိဳးေလးကသူငယ္ခ်င္းLin Thawdar ဆီကပါ။ပါဝင္ပစၥည္းနဲ႔လုပ္နည္းအဆင့္အနည္းငယ္ျပင္ၿပီးျပဳလုပ္ထားပါတယ္။ေက်းဇူးပါ Sis Lin Thawdar :-)

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ကန္ဇြန္းဥ - တစ္ကီလို
သၾကား - ၂၀၀ ဂရမ္
ေ႐ႊၾကည္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဆား - ၁ဇြန္းလ႓က္ဇြန္း
အုန္းနို႔ - အေသးတစ္ဘူး
ေထာပတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
သစ္ၾကားသီး - ၁၀၀ ဂရမ္ (ေသးေသးစိတ္)
အုန္းသီးေျခာက္အမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဘိန္းေစ့ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာကန္ဇြန္းဥကိုေရေဆးၿပီးႏူးေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။
(၂)ႏူးအိပါကအခြံသင္ၿပီးေက်ေအာင္ေျခပါ။ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးဘိန္းေစ့နွင့့္အုန္းသီးမွအပအကုန္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတင္ကာပ်စ္ျပီးလံုးလာသည္ထိေမြေပးပါ။မုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းကိုေထာပတ္သုပ္ၿပီးကန္ဇြန္းဥကိုထည့္ကာမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ညိွပါ။
(၄)အုန္းသီးမႈန္႔နွင့္ဘိန္းေစ့ျဖဴးၿပီးovenအပူခ်ိန္ ၂၀၀ဒီဂရီျဖင့္ ၃၀မိ နွစ္ခန္႔ဖုတ္ၿပီးမ်က္နွာျပင္အေရာင္ရပါကအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

  1. လုပ္စားျကည့္ good

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...