1 June 2015

ဂ်ယ္​လီသၾကားခဲ


Jelly Candy

(1)Sugar 3cups
     Water 3/4 cup
(2)Gelatine Powder 30gm
     Water 1/2cup.
(3)Food color & Flavouring (သံုးစက္ ေလးစက္သာ)
(4)Fine Sugar (for coated)

Gelatine powder ကို ေရ 1/2cupနဲ႔ ေရာၿပီး အရင္ႏွပ္ထားပါ
နံပါတ္(1)က သၾကားနဲ႔ ေရကို ေရာ က်ိဳပါအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ ဆူ ပြက္ရန္မလိုပါ သၾကားအားလံုးအေရေပ်ာ္ပါက နွပ္ထားေသာ gelatine ထည္းသို႔သၾကားရည္ကို ေလာင္းထည့္ၿပီး gelatine အားလံုးေပ်ာ္သည္ထိေမြေပးပါ ေပ်ာ္သြားပါက ကိုယ္လုပ္မည့္ အေရာင္အရသာ အလိုက္ခြက္ေလးမ်ားျဖင့္ ခြဲလိုက္ၿပီး အေရာင္ နွင့္ အန႔ံတို႔ကိုထည့္ၿပီးနွ႔ံေအာင္ေမြေပးပါ
ၿပီးလ်ွင္မိမိ ခဲမည့္ ပံုစံခြက္တြင္ထည့္ပါ ေရခဲေသတၲာထည္းတြင္ တည ခဲထားပါ ပံုစံခြက္အေသးျဖစ္လ်ွင္ လွီးျဖတ္စရာမလ္ိုပါ ။ ခုလုပ္ထားတာေတာ့ဘူးထည္းခဲထားတာမို ႔ ဘူးထည္းမွထုတ္ကာ သၾကားျဖဴးၿပီးကိုင္ပါ ကိုယ္လိုသလို လွီးျဖတ္ၿပီး သၾကားျဖင့္လူးပါ (very fine sugar) အျပင္တြင္ေျခာက္ေအာင္ေလ သလပ္ထားၿပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...