Cheese Cake
Wendy kwan ရဲ႕ simple cheese cake လုပ္နည္းေလးပါ ျပန္ေရးေပးမယ္ေနာ္
ပါဝင္ပစၥည္း
(A) Cream Cheese 500gm
UHT Milk 300ml
(B) Corn Flour 120gm
Egg yolk 10nos.
Vanilla essence 1tsp
(C) Egg white 10nos.
Cream of Tartar 2tsp
Caster sugar 180gm
(D) Unsalted butter 120gm melted
ျပဳလုပ္နည္း
(1)( A ) မွ ပါဝင္ပစၥည္းကိုေရာၿပီးမီးဖိုတြင္မီးေအးေအးျဖင့္ေခ်ာေမြ႕လာသည္ထိေမြၿပီးအေအးခံထားပါ
(2) (B)မွ ပစၥည္းမ်ားကို ေရာေမြထားပါ ၿပီး cheese အေရာ ထည္းထည့္ပါ
(3) (C) မွ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို medium speed ျဖင့္ ဆယ္ မိနစ္ခန္႔မာလာသည္ထိရိုက္ေပးပါ
(4) cheese အေရာျဖင့္ ထပ္ေရာပါ butter အေရ ကိုထပ္ေရာကာ အားလံုးကိုနွ႔ံေအာင္ ေမြေပးပါ
(5) ဆီသုပ္စကၠဴခင္းထားေသာ ၈လက္မဘမ္းထည္းထည့္ပါ
(6) ဘမ္းတြင္ ေရထည့္ၿပီး ၁၅၀ ဒီဂရီျဖင့္ မိနစ္ ၅၀ - ၆၀ ေလာက္မုန္သားက်က္သည္ထိ ဖုတ္ပါ
(7)မုန္႔သားက်က္မက်က္စစ္ၿပီး အပူ သို႔ အ ေအးခံကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။
အပူ သံုးေဆာင္ပါက မုန္႔သားမြၿပီး အေအးခံၿပီးသံုးေဆာင္ပါက Creamy ျဖစ္ပါတယ္
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThanks Sofia. I'm gonna try it.
ReplyDelete