အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
1 June 2015
ပုဇြန္ေခါက္ဆြဲ
Singapore Prawn Noodle
ေခါက္ဆြဲႏွစ္သက္သူမ်ားဖို႔စကၤာပူစတိုင္ပုဇြန္ေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ပုဇြန္နဲ႔ဟင္းခ်ိဳေကာင္းေကာင္းခ်က္ထားတာမို႔စားရတာတမူထူးျခားတဲ့အရသာေလးပါ။စကၤာပူ Famous foodထည္းကတ မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၀ပြဲစာ )
*******
ပုဇြန္ေခါင္း - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - ဥေသး ဆယ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဥ
င၇ုပ္ေကာင္းေစ့ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ - ႏွစ္ဇြန္း
အေ၇ာင္တင္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေ၇ - ေလးလီတာ
ဆား - ႏွစ္ဇြန္း
သၾကား -ႏွစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ၅ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ၂ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားရန္
********
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - တစ္ကီလို
ငါးလံုး (fish cake) - တစ္ထုပ္
ပဲပင္ေပါက္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ကန္ဇြန္းရြက္ - တစ္စည္း
ပုဇြန္ - လိုသေလာက္ (ျပဳတ္ၿပီးသား)
င႐ုပ္သီးအနီပြေတာင့္ - ၅ေတာင့္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာပုဇြန္ေခါင္းမ်ားကိုေရေဆးသန႔္စင္ထားပါ။သီးသန္႔ဝယ္မရ၇င္အိမ္မွာဟင္းခ်က္ေသာ္ဖယ္ထုတ္ထားေသာပုဇြန္ေခါင္းမ်ားစုထားႏိုင္သည္။)
(၂)ၾကက္သြန္နီခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာေခြၽထားပါ။င႐ုပ္ေကာင္းကိုလံုးျခမ္းကြဲထုထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊င၇ုပ္ေကာင္း၊ပုဇြန္ေျခာက္တို႔ကိုထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၄)ေမြးလာပါကအေ၇ာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။ပုဇြန္ေခါင္းထည့္ပါ။အေရာင္ေျပာင္းသည္ထိေၾကာ္ေပးၿပီေရေလးလီတာထည့္ကာဆားႏွင့္သၾကားထည့္ၿပီးတစ္နာရီခန္႔မီးေအးေအးျဖင့္ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။
(၅)ဟင္းရည္က်လာပါကဇကာျဖင့္စစ္ထုတ္ၿပီးအေပၚမွအျမဳတ္မ်ားခပ္ထုတ္ကာျပန္လည္ဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊အေနာက္ကိုထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာေခါက္ဆြဲျဖင့္ပြဲျပင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၆)အိုးတခုျဖင့္ေခါက္ဆြဲေဖ်ာရန္ေရေႏြးတည္ထားပါ။ငရုပ္သီးနီကိုအကြင္းလွီးၿပီးပဲငံျပာရည္အေနာက္ျဖင့္စိမ္ထားပါ။
(၇)ဇကာျဖင့္ေခါက္ဆြဲ၊ကန္ဇြန္း၇ြက္၊ပဲပင္ေပါက္တို႔ကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။ပုဇြန္၊ငါးလံုးတို႔ကိုထည့့္ၿပီးဟင္းခ်ိဳပူပူေလာင္းထည့္ကာင႐ုပ္သီးျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။
မည္သူမဆို Shareကိုနွိပ္လ်က္ခြင့္မေတာင္းဘဲလြတ္လပ္စြာ မ်ွေဝ နိုင္ပါတယ္။ သာမန္လုပ္ရိုးလုပ္စဥ္Share ျခင္းမွအပ မိမိ Page မ်ား အတြက္အသံုးျပဳရန္ကူးခ်ျခင္းမ်ားျပဳလုပ္လို လ်ွင္ႀကိဳတင္ခြင့္ ေတာင္းပါရန္အသိေပးအပ္ပါတယ္ရွင္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
No comments:
Post a Comment