Marinara
အီတလီေခါက္ဆြဲလုပ္နည္းေမးထားတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္လုပ္ရလြယ္ၿပီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ Seafood Pasta (Marinara) လုပ္နည္းတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။အီတလီေခါက္ဆြဲ Pasta အမ်ိဳးေပါင္းမ်ားစြာရွိပါတယ္။Spaghetti ကေတာ့လူသိအမ်ားဆံုးျဖစ္မွာပါ။တျခားလူသိမ်ားတဲ့pasta နာမည္တခိ်ဳ႕ကေတာ့ Linguine, fusilli ,Panne စသျဖင့္ေခါက္ဆြဲပံုစံေပၚမူတည္ၿပီးအေခၚနာမည္ေျပာင္းသြားတာပါ။ေဆာ့ခ်က္နည္းပံုစံေပၚမူတည္ၿပီးလည္းအမည္အမ်ိဳးမ်ိဳးကြဲျပားပါတယ္။ခုခ်က္ထားတာေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာစ္နဲ႔ခ်က္ထားတဲ့ Seafood Pastaဘဲျဖစ္ပါတယ္။အမ်ိဳးအစားအမ်ားႀကီးရွိတ့ဲအတြက္အီတလီေခါက္ဆြဲေမးလာတိုင္းဘယ္ခ်က္နည္းတင္ေပးရမွန္းမသိျဖစ္ေနလို႔ခုအရင္ဆံုးMarinaraလုပ္နည္းတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ေနာက္မွတမ်ိဳးဆီခြဲၿပီးတင္ေပးသြားပါ့မယ္ေနာ္။pastaခ်က္ရာတြင္အေၿခခံေဆာ့စ္တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ခ်က္နည္းအရင္ေျပာျပပါ့မယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ခ်က္ရန္
**************
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ကီလို
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ - တစ္ဇြန္းစားပြဲတင္ဇြန္း ( Tomata Paste)
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ကရေဝး႐ြက္ - နွစ္႐ြက္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္္ - တစ္ေခ်ာင္း
ဆား - လိုသေလာက္
Oregano - တစ္ဇြန္း
သံလြင္ဆီ - ၃ဇြန္း
(၁)ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုဓားျဖင့္အရာေပးၿပီးေရဆူဆူတြင္၁၀စကၠန္႔ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးေရခဲေရတြင္စိမ္ၿပီးအခြံခြာအေစ့ထုတ္ၿပီးအသားက္ိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ ေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၃)ခ်က္မည့္အိုးတြင္သံလြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္၊ကရေဝးနွင့္သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ဆီသပ္ပါ။(white wine ရွိလ်ွင္သံုးပါ)
(၄)ၾကက္သြန္ႏြမ္းလ်ွင္ tomato paste ထည့္ပါ။ (အေရာင္အတြက္သံုးျခင္းပါ)
(၅)ေသးေသးစိတ္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးဆားလိုသေလာက္ထည့္ကာႏူးလာသည္ထိေၾကေအာင္ခ်က္ေပးပါ။ႏူးအိေၾကလာပါကမိမိနွစ္သက္ရာအပ်စ္အက်ဲအေနထားျပဳလုပ္ၿပီးoreganoထည့္ကာpasta ခ်က္ရန္အသင့္ေနထားရပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။ခ်က္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးအနွစ္ကိုအေျခခံၿပီးက်န္Pastaအမ်ိဳးေပါင္းမ်ားစြာခ်က္စားနိုင္ပါတယ္။supermarket မ်ားတြင္လည္းready makeမ်ားအလြယ္တကူဝယ္ယူ ရရွိနိုင္ ပါတယ္။
Pasta ခ်က္ရန္အတြက္နွစ္သက္ ရာPasta ကိုျပဳတ္ၿပီးဆီလူး ထားပါ။pasta အမ်ိဳးစားေပၚမူတည္ၿပီးျပဳတ္ေသာအခ်ိန္ကြာျခား မႈရွိပါတယ္။
Pasta ေၾကာ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
*******************
နွစ္သက္ရာPasta - ၂၀၀ ဂရမ္ (ျပဳတ္ၿပီးသား)
unsalted butter ေထာပတ္ - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲတင္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စင္း - ဇြန္းတဝက္
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
Oregano - အနည္းငယ္
ပုဇြန္ - ၃ေကာင္
ျပည္ႀကီးငါး - ေလးကြင္း
ဂံုး - ေလးေကာင္ ( မစားလ်ွင္မထည့္ပါနွင့္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
(၁)ဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးButter ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္ေကာင္း၊ oregano နွင့္ seafood တို႔ကိုထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
(၂) Seafood က်က္ပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထည့္ပါ။
(၃)ျပဳတ္ၿပီးသားpasta ကိုေရေႏြးေဖ်ာထည့္ပါ။
(၄)ေဆာ့စ္နွင့္pastaတို႔က္ိုသမေအာင္ေမြၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာ ခ်ိစ္ ၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
No comments:
Post a Comment