1 June 2015

Seafood Tomyam Pasta


Cream Sauce နဲ႔အီတလီေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းေမးထားသူမ်ား အဖို႔ျမန္မာအႀကိဳက္ျဖစ္ေစမဲ့ Fusion Style Seafood Tomyam Pasta ေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။အီတလီေခါက္ဆြဲကိုcream sauce နဲ႔ခ်က္နည္းေတြအမ်ားႀကီး႐ွိပါတယ္။ေနာက္ၾကံဳ၇င္ထပ္တင္ေပးပါ့မယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
Pasta (ျပဳတ္ၿပီးသား) - တစ္ပြဲစာ (၁၅၀ဂရမ္)
သံလြင္ဆီ -တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း (၇ိုး၇ိုးဆီ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဇြန္းတဝက္
တံုယမ္းအႏွစ္ - တစ္ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ပင္လယ္စာ seafood - ပုဇြန္၊ျပည္ႀကီးငါး၊ဂံုး
႐ွီတာခီမႈိ - အနည္းငယ္
Whipping Cream - 6oz (၁၅၀ ml)
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ႏွစ္သက္၇ာအီတလီေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္ၿပီးေ၇ေအးစိမ္ကာဆီလူးထားပါ။
(၂)ပင္လယ္စာမ်ားကိုလိုသလိုေဆးေက်ာလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၃)မိႈကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္ဒယ္အိုးက္ိုအပူေပးၿပီးသံလြင္ဆီသို႔မဟုတ္ဆီထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ပင္လယ္စာ၊မိႈ၊တံုယမ္းအႏွစ္တို႔ကိုထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
(၅)မိႈအနည္းငယ္ႏြမ္းကာပင္လယ္စာတဝက္က်က္၇ပါက cream ထည့္ပါ။မီးအနည္းငယ္ေလ်ာ့ထားပါ။
(၆)ေခါက္ဆြဲကိုေရေႏြးတခ်က္ေဖ်ာကာခ်က္ထားေသာေဆာ့စ္တြင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။အ၇သာအေပါ့အငံျမည္းပါ။တံုယမ္းအႏွစ္မွာအငံျဖစ္၍ဆားထပ္မထည့္ထားပါ။
(၇)ေဆာ့စ္မ်ားဆူပြက္လာပါကမီးပိတ္ၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...