1 June 2015

ယိုးဒယားၾကာဇံ​ေၾကာ္​

Fried Vermicelli Thai Style
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပဲၾကာဇံ - တစ္ပြဲစာ (လက္တဆုပ္)
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ဘဲဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သား သို႔ ပုဇြန္ - ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**********
(၁)ဦးစြာပဲၾကာဇံက္ိုေရစိမ္ထားပါ။ (၂)ၾကက္သြန္နီကိုခပ္ႀကီးႀကီးအေျမာင္းတုံးထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္မိတ္ကိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၄)ၾကက္သားသို႔ပုဇြန္ကိုလိုသလိုလီွးျဖတ္ထားပါ။
(၅)ဘဲဥကိုေခါက္ထားပါ။မရွိကၾကက္ဥကိုအစားထိုးသံုးလို႔ရပါတယ္။ဘဲဥနဲ႔ဆိုအေရာင္အရသာပိုေကာင္းပါတယ္။
(၆)ပဲၾကာဇံေပ်ာ့လာပါကဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
(၇)ဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္အပူေပးပါ။
(၈)ပူလာပါကျကက္သားသို႔ပုဇြန္ကိုခ်ေၾကာ္ပါ။ၾကက္သြန္ထည့္ပါ။မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။
(၉)ၿပီးလ်ွင္ဘဲဥေခါက္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။
(၁၀)က်က္ပါကပဲၾကာဇံခ်ၿပီးလိုအပ္ေသာအရသာမ်ားျဖည့္စြက္ပါ။
(၁၁)ေရအနည္းငယ္ထၫ့္ၿပီးၾကာဇံေပ်ာ့ေအာင္ခဏထားပါ။
(၁၂)ၾကာဇံေပ်ာ့ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာငရုပ္္ေကာင္း၊ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာငရုပ္သီးငံျပာရည္စိမ္ထားေသာေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...