3 June 2015

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (Hokkien Mee)



စကၤာပူရဲ႕ နာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတ့ဲ Hokkien Mee ဆိုတဲ့ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးပါ။သူ႔ရဲ႕ထူးျခားခ်က္ကေခါက္ဆြဲကိုသူ႔ၾကည့္မေၾကာ္ဘဲမုန္႔တီဖတ္ၿမီးရွည္နဲ႔ေရာေၾကာ္ထားတာပါ။ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲအလံုး - ၂၀၀ ဂရမ္
မုန္႔တီဖတ္ ၿမီးရွည္ဖတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၂ လံုး
ပုဇြန္ - ဆယ္ေကာင္
ငါးအသားလံုး - ၅လံုး
ၾကက္သား - အနည္းငယ္
ပဲပင္ေပါက္ - လက္တဆုပ္
ၾကက္သြန္ျဖဳ - ၃ေျမာင္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
ခရုဆီ - ၂ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္းအျဖဴ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ငါးျပဳတ္ရည္ - ပန္းကန္လံုးတစ္လံုး
ဆီ - ၅ဇြန္း
(၁)ၾကက္သား၊ပုဇြန္၊ငါးအသားလံုးတို႔ကိုလွီးျဖတ္ျပင္ဆင္ထားပါ။
(၂) ၾကက္ဥနွစ္လံုးကို ေခါက္ထားပါ။
(၃) ဒယ္အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးဆီတဝက္ထည့္ပါ။ၾကက္ဥကိုဦးစြာ ထည့္ေၾကာ္ၿပီးေဘးဖယ္ထားပါ။
(၄)က်န္လက္က်န္ဆီတဝက္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ကာအ သား၊ပုဇြန္၊ငါးလံုးတို႔ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)အသားက်က္ပါကေခါက္ဆြဲနွင့္မုန္ဖတ္ကိုထည့္ပါ။ပဲပင္ေပါက္ထည့္ပါ။
(၆)အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔ငါးျပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီးေမြပါ။
(၇)ၾကက္ဥေၾကာ္ကိုျပန္ေရာထည့္ပါ။ၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုပ္ေကာင္း၊ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာနွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။HokkienMeeအစိုေၾကာ္နွင့္အေျခာက္ေၾကာ္နွစ္မ်ိဳးရွိပါတယ္။အစိုေၾကာ္လိုပါကငါးျပဳတ္ရည္တစ္ပန္လံုးစာပိုထည့္ၿပီးေၾကာ္နိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...