3 June 2015

မေလးရွားေခါက္ဆြဲေၾကာ္

Char Kway Teow

Singapore Famous Food ထဲမွာတခုအပါဝင္ျဖစ္တဲ့ Char Kway Teow ဆိုတဲ့မေလးရွား ဆန္ေခါက္ဆြဲ ေၾကာ္ေလးပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔လုပ္ရလည္းလြယ္ကူၿပီး
ျမန္မာအႀကိဳက္အရသာတခုလည္းျဖစ္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္။ လုပ္နည္းေလးၾကည့္ရေအာင္ေနာ္
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲအေသး - တစ္ပြဲစာ
ပုဇြန္ - ၅ေကာင္ သို႔ ပင္လယ္စာ သို႔ ငါးလံုး
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ပဲပင္ေပါက္ - လက္တစ္ဆုပ္
Chive (ၾကက္သြန္မိတ္) - ၅ပင္
ငရုပ္သီးအနွစ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - ဇြန္းတစ္ဝက္
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တစ္ဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ဇြန္းတဝက္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - နွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************ (၁)ဦးစြာၾကက္ဥတလံုးေခါက္ထားပါ။အသံုးျပဳမည့္ပုဇြန္သို႔အသားကိုေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။ပဲပင္ေပါက္ေရေဆးၿပီးစစ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴဓားျပားရိုက္ထားပါ။ငရုပ္သီးအနွစ္မရွိပါကငရုပ္ေျခာက္ကိုေရစိမ္ၿပီးႀကိတ္ရပါမယ္။chiveကိုတစ္လက္မအရွည္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ
(၂) ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ပဲငံျပာရည္၊ အၾကည္၊ အေနာက္၊ ခရုဆီ၊တို႔ကိုထည့္ၿပီးေရာစပ္ထားပါ။ (၃)အားလံုးအဆင္သင့့္ပါကအိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီအနညး္ငယ္ထည့္ကာျကက္ဥထည့္ၿပီးေမြေၾကာ္ေပးပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ဖယ္ထုတ္ထားၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္ငရုပ္သီးအနွစ္ဆီသပ္ပါ၊ၾကက္သားသို႔ပုဇြန္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ဆန္ေခါက္ဆြဲ၊ၾကက္ဥ၊ပဲပင္ေပါက္နွင့္ေရာစပ္ထားေသာေဆာ့တို႔ကိုထည့္ၿပီးမီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ေပးပါ။အရသာလိုအပ္ကျဖည့္စြက္ၿပီးChineseChivesကိုေနာက္ဆံုးမွထည့္ကာသမေအာင္ေမြၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျဖဴးကာသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီရွင္ ။
(မေလးရွားသူတပည့္မတေယာက္ကေျပာတာသူတို႔နယ္မွာမီးေသြးမီးနဲ႔ေၾကာ္တဲ့ char kway teow ကနာမည္ႀကီးလို႔ တနာရီ ေလာက္ေစာင့္ရတယ္တဲ့။လာသမ်ွနိုင္ငံျခားသားေတြကမျဖစ္မေနစားၾကတဲ့သူတို႔ေဒသအစားစာလို႔ဆိုပါတယ္။ အဆင္ေျပရင္မီးေသြးမီးျပင္းျပင္းနဲ႔ေၾကာ္ၾကည့္ေနာ္

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...