ၿမီးရွည္လုပ္နည္းကေနရာေဒသနဲ႔လူမ်ိဳးအလိုက္ကိုယ့္နည္းကိုယ့္စတိုင္နဲ႔လုပ္စားၾကပါတယ္။အခုတင္ထားတာကဆိုဖီယာရဲ႕လုပ္နည္းပါ။ဘယ္ေဒသအရပ္ကၿမီးရွည္ပါလို႔မေရးထားတဲ့အတြက္မတူဘူးဆိုရင္လည္းသူငယ္ခ်င္းတို႔မ္ိမိနွစ္သက္ရာပံုစံလုပ္စားနိုင္ပါတယ္ေနာ္။
ၿမီးရွည္အတြက္လိုအပ္ပစၥည္းမ်ား
*****************
ၿမီးရွည္ မုန္႔တီဖတ္ -တပြဲစာ
ၾကက္သားျပဳတ္ သို႔ ေပါင္းထား - တစိတ္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တဇြန္း (ဟင္းစားဇြန္း)
နွမ္း +(ဟြားေက်ာက္)ဆီခ်က္- တဇြန္း
ေကာ္ရည္ - ၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္
ေျမပဲေထာင္း- တဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - တဇြန္း
ပဲငပိခ်ဥ္စပ္ - တဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ နံနံမိတ္ -တဇြန္း
ပဲပင္ေပါက္ လိုသေလာက္
ရွမ္းခ်ဥ္ (မုန္ညင္းခ်ဥ္) လိုသေလာက္
ေကာ္ရည္က်ိဳရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
*******************
ေရ - ၁လီတာခြဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း
ဆား - ၁ဇြန္း ( Tbsp)
အခ်ိဳမႈန္႔ သို႔ ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ၁ဇြန္း
လိေမၼာ္ေရာင္ အနည္းငယ္ (food color)
ထန္းလ်က္ - ၃လံုး
ေကာ္မႈန္႔ - ၈၀ ဂရမ္ ( ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း)
ေကာ္မႈန္႔ေဖ်ာ္ရန္ ေရ - ၁၀၀ ml ( ၁၀ဇြန္းခန္႔ )
ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲတြင္ တပြဲလံုးအရသာကို ေကာ္ရည္ ကယူပါတယ္ ။
ေကာ္ရည္က်ိဳနည္း
**********
ဦးစြာ ေရဆူအရင္တည္ပါ ၾကက္သြန္ျဖဴ ရိုက္ထည့္ပါ ။ ပါဝင္ေသာအရသာအားလံုးထည့္ပါ ။ ခ်ိဳငန္အရသာေလးပါတယ္။အရသာအေနေတာ္ရ ပါကအေရာင္ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ မထည့္လည္းရပါတယ္။ပြက္ပြက္ဆူက ေကာ္မႈန္႔နွင့္ေရ ေရာေဖ်ာ္ထားသည္ကို တဘက္မွ ျဖည္းျဖည္းေလာင္းက တဖက္မွ အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ ၿပီးလ်ွင္မီးေလ်ာ့ကာျပန္ဆူလာပါက မီးဖိုမွခ်ၿပီးအသံုးျပဳနိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။
ယခုျပဳလုပ္သည့္အခ်ိဳးသည္ပြဲနွစ္ဆယ္ခန္႔ျပင္၍ရသည္။မိမိျပဳလုပ္မည့္ပြဲအေရအတြက္ကိုတိုင္းတာကို ခ်ိန္ဆျပဳလုပ္ပါရန္။
ၿမီးရွည္ေခါက္ဆြဲျပင္ဆင္ပံု
****************
ဦးစြာ ၿမီးးရွည္ဖတ္ကို ေရေႏြးေဖ်ာပါ ။ ၿမီးရွည္အေျခာက္ျဖစ္ပါက ၂နာရီခန္႔ႀကိဳတင္ၿပီးေရစိမ္ထားရမည္။ ေရ ေႏြးေဖ်ာၿပီးပါက ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။ ၿပီးလ်ွင္အေပၚမွေကာ္ရည္ ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ နွမ္းဆီခ်က္၊ ၾကက္သား ၊ ခရမ္း ခ်ဥ္သီးခ်က္၊ငရုပ္သီးဆီခ်က္ ၊ပဲငံျပာရည္၊ ေျမပဲ၊ပဲငပိခ်ဥ္စပ္၊ ၾကက္သြန္မိတ္နံနံမိတ္ တို႔ထည့္ၿပီး ရွမ္းခ်ဥ္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။ နွစ္သက္ပါက ပဲပင္ေပါက္ေရေႏြးေဖ်ာကာေရာ၍သံုးေဆာင္ နိုင္ပါသည္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
5 June 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment