(Mee Bandung)
နိုင္ငံေဒသတိုင္းမွာသူတို႔ရိုး ရာသူတို႔ဓေလ့အလိုက္နာမည္ႀကီးလူ ႀကိဳက္မ်ားတဲ့ခ်က္နည္းေလးေတြရွိ ၾကတယ္။အဲ့ဒီထည္းကမွကိုယ့္အႀကိဳ က္နဲ႔နီးစပ္တာေလးေတြေလ့လာသင္ယူျ ဖစ္ပါတယ္။ရိုးရိုးေလးနဲ႔ထူးျခား တဲ့အရသာ႐ွိတဲ့ဒီေခါက္ဆြဲေလးကို လည္းနွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္ထင္ပါတယ္။ ဆိုဖီယာကေတာ့ နွစ္ပြဲဆင့္စားျဖစ္တဲ့ေခါက္ဆြဲ ေလးပါ။ ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ဟင္းရည္အတြက္ပါဝင္ပစၥည္း (ဆယ္ပြဲစာ)
****************
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲအစို - ၂ ကီလို
ၾကက္သား - ၅၀၀ ဂရမ္
ငရုပ္သီးအနွစ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
(အရမ္းမစပ္တဲ့ငရုပ္သီးေျခာက္ကို ႀကိတ္ထားတာ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ငါးအသားလံုး - နွစ္ထုပ္
ျပည္ႀကီးငါး သို႔ ပုဇြန္ - အနည္းငယ္
မုန္လာဥနီ - တစ္ေတာင့္
မုန္ညင္း႐ြက္ သို႔ ပဲပင္ေပါက္ - တစ္စည္း
ၾကက္သားတံုး - နွစ္တံုး (chicken stock )
ဆား - လိုသေလာက္
Chilli Sauce - ၅ ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
Tomato ketchup - ၅ ဇြန္း
ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - ၄လီတာ
ေကာ္မႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ၾကက္ဥ - ဆယ္လံုး
တရုပ္နံနံ - တစ္စည္း
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - လိုသလာက္
ငရုပ္သီးခ်ဥ္ - လိုသေလာက္ တြဲဖက္စားရန္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ၾကက္သားကိုအတံုးေသးေသးတံုးထာ းပါ။မုန္လာဥကို ခပ္ထူထူလွီးထားပါ။ငရုပ္သီးေျခာ က္အပြေတာင့္ကို ေရစိမ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကခ်က္ မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးငရုပ္သီး အနွစ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သားတို ႔ကိုဆီသပ္ပါ။
(၃)ၾကက္သားက်က္ပါကေရထည့္ပါ။ၾကက္ သားတံုးchicken stock ထည့္ပါ။tomato ketchup ၊Chilli Sauce ထည့္ပါ။
မုန္လာဥ၊ငါးလံုးနွင့္ျပည္ႀကီးငါ းသိုု႔ပုဇြန္ထည့္ၿပီးမီးေအးေအးျ ဖင့္ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။အရသာလိ ုအပ္ပါကဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
(၄)ဟင္းရည္အရသာက်ပါကလိုအပ္ေသာေ ရပမာဏထပ္ေရေပးၿပီးပြက္ေအာင္တည္ ပါ။အရသာအပါ့အငံျမည္းပါ။
(၅)ဆူပြက္လာပါကေကာ္မႈန္႔ကိုေ ရအနည္းငယ္ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးဟင္းရည္ အိုးထည္းျဖည္းျဖည္းေလာင္းထည့္ကာ ခပ္ျမန္ျမန္ေမြေပးပါ။
(၆)ၾကက္ဥဆယ္လံုးကိုေဖာက္ထားၿပီး တလံုးဆီပံုမပ်က္ခ်ေပးၿပီးမီးပိ တ္ထားပါ။ငါးမိနစ္ခန္႔ထားၿပီး ၾကက္ဥက်က္မွသာလ်ွင္ပြဲျပင္ရန္ အတြက္ျပင္ဆင္ပါ။
(၇)တြဲဖက္ငရုပ္ခ်ဥ္အတြက္ငရုပ္သီ းအရွည္ အပြေတာင့္ကိုအကြင္း လွီးၿပီး Apple cider vinegar သို႔ ရွာလကာရည္ နွင့့္သၾကား ဆားတို႔ထည့္ၿပီးစိမ္ထားပါ။
(၈)ေခါက္ဆြဲေဖ်ာရန္ေရဆူအိုးတည္ ထားပါ။ေရဆူတြင္ ေခါက္ဆြဲ မုန္ညင္းနွင့္ပဲပင္ေပါက္ကိုေဖ်ာ ၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
(၉)ဟင္းရည္အိုးထည္းမွ ငါးလံုးၾကက္ဥနွင့္အသားတို႔ က္ို မ်ွေအာင္ခပ္ၿပီး ေခါက္ဆြဲေပၚဆမ္းေပးပါ။အေပၚမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္နွင့္ တရုပ္နံနံျဖဴးေပးၿပီးငရုပ္ခ်ဥ္ နွင့္တြဲ ဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ဟင္းရည္အတြက္ပါဝင္ပစၥည္း (ဆယ္ပြဲစာ)
****************
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲအစို - ၂ ကီလို
ၾကက္သား - ၅၀၀ ဂရမ္
ငရုပ္သီးအနွစ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
(အရမ္းမစပ္တဲ့ငရုပ္သီးေျခာက္ကို
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ငါးအသားလံုး - နွစ္ထုပ္
ျပည္ႀကီးငါး သို႔ ပုဇြန္ - အနည္းငယ္
မုန္လာဥနီ - တစ္ေတာင့္
မုန္ညင္း႐ြက္ သို႔ ပဲပင္ေပါက္ - တစ္စည္း
ၾကက္သားတံုး - နွစ္တံုး (chicken stock )
ဆား - လိုသေလာက္
Chilli Sauce - ၅ ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
Tomato ketchup - ၅ ဇြန္း
ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - ၄လီတာ
ေကာ္မႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ၾကက္ဥ - ဆယ္လံုး
တရုပ္နံနံ - တစ္စည္း
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - လိုသလာက္
ငရုပ္သီးခ်ဥ္ - လိုသေလာက္ တြဲဖက္စားရန္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ၾကက္သားကိုအတံုးေသးေသးတံုးထာ
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကခ်က္
(၃)ၾကက္သားက်က္ပါကေရထည့္ပါ။ၾကက္
မုန္လာဥ၊ငါးလံုးနွင့္ျပည္ႀကီးငါ
(၄)ဟင္းရည္အရသာက်ပါကလိုအပ္ေသာေ
(၅)ဆူပြက္လာပါကေကာ္မႈန္႔ကိုေ
(၆)ၾကက္ဥဆယ္လံုးကိုေဖာက္ထားၿပီး
(၇)တြဲဖက္ငရုပ္ခ်ဥ္အတြက္ငရုပ္သီ
(၈)ေခါက္ဆြဲေဖ်ာရန္ေရဆူအိုးတည္
(၉)ဟင္းရည္အိုးထည္းမွ ငါးလံုးၾကက္ဥနွင့္အသားတို႔ က္ို မ်ွေအာင္ခပ္ၿပီး ေခါက္ဆြဲေပၚဆမ္းေပးပါ။အေပၚမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္နွင့္ တရုပ္နံနံျဖဴးေပးၿပီးငရုပ္ခ်ဥ္
No comments:
Post a Comment