3 June 2015

ေျမအိုးၿမီးရွည္

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၿမီးရွည္ - တစ္ပြဲစာ
နွစ္သက္ရာအသီးအနွံ - တစ္ပန္းကန္
မုန္ညင္း၊ဥနီ၊ေျပာင္းဖူး၊ေ႐ႊပဲ၊ကန္စြန္း႐ြက္၊ပဲပင္ေပါက္
ၾကက္သား - လက္တဆုပ္
ငါးဖယ္ - ၅လံုး
ငံုးဥ - ၅လံုး
ပဲျပား - ေသးေသးေလးတံုး
ဟင္းစပ္ပစၥည္း
********
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နွမ္းဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
ေျမပဲေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ဟြားေက်ာင္းဆီခ်က္ -လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးရွာလကာစိမ္ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ခ်ဥ္စပ္ပဲငပိအနွစ္ -နွစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္- တစ္ပန္းကန္စာ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
ဟင္းစပ္ပစၥည္းမ်ားနွင့္ၾကက္သား၊ငံုးဥ၊ငါးဖယ္၊ပဲျပား၊သီးနွံ၊ၿမီးရွည္ဖတ္အားလံုးကို ေျမအိုးတခုတြင္ထည့့္ၿပီးတည္ထားေပးပါ ။ဟင္းရည္ဆူပြက္လာၿပီးအရသာဝင္ေအာင္တည္ေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္ အရသာအေပါ့ငံျမည္း၍ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...