ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၿမီးရွည္ - တစ္ပြဲစာ
နွစ္သက္ရာအသီးအနွံ - တစ္ပန္းကန္
မုန္ညင္း၊ဥနီ၊ေျပာင္းဖူး၊ေ႐ႊပဲ၊ကန္စြန္း႐ြက္၊ပဲပင္ေပါက္
ၾကက္သား - လက္တဆုပ္
ငါးဖယ္ - ၅လံုး
ငံုးဥ - ၅လံုး
ပဲျပား - ေသးေသးေလးတံုး
ဟင္းစပ္ပစၥည္း
********
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နွမ္းဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
ေျမပဲေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ဟြားေက်ာင္းဆီခ်က္ -လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးရွာလကာစိမ္ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ခ်ဥ္စပ္ပဲငပိအနွစ္ -နွစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္- တစ္ပန္းကန္စာ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
ဟင္းစပ္ပစၥည္းမ်ားနွင့္ၾကက္သား၊ငံုးဥ၊ငါးဖယ္၊ပဲျပား၊သီးနွံ၊ၿမီးရွည္ဖတ္အားလံုးကို ေျမအိုးတခုတြင္ထည့့္ၿပီးတည္ထားေပးပါ ။ဟင္းရည္ဆူပြက္လာၿပီးအရသာဝင္ေအာင္တည္ေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္ အရသာအေပါ့ငံျမည္း၍ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment