( Wonton Noodle Soup with Sambal Chilli)
စက္မပါဘဲလက္နဲ႔လုပ္ထားတဲ့ Hand Made ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ နဲ႔ ဖက္ထုပ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ေခါက္ဆြဲလုပ္နည္းတင္ၿပီးသားေပမဲ့ျပန္ေရးေပးထားပါတယ္။အဓိကစားေနက်နဲ႔မတူဘဲတမူထူးျခားတဲ့အရသာေပးနိုင္တဲ့ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ဘယ္လိုလုပ္တယ္ဆိုတာမ်ွေဝေပးမွာပါ။ဒီေခါက္ဆြဲျပဳတ္ေလးကလတ္ဆပ္တဲ့ေခါက္ဆြဲအစိုနဲ႔ပိုၿပီးအရသာ ႐ွိပါတယ္။ေနာက္တခုကင႐ုပ္သီးငပိခ်က္နဲ႔တူတဲ့ Sambal Chilli နဲ႔ တြဲဖက္စားရတာအရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
****************
ဂ်ံဳမုန္႔ - ၅၀၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၅လံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ပါဝင္ပစၥည္းတို႔ကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးေရာနွယ္ပါ။နွယ္ၿပီးသားဂ်ံဳလံုးကိုု၃၀မိနစ္ေလာက္နွပ္ထားပါ။ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာနွယ္ရပါတယ္။((၂)နွယ္ထားေသာဂ်ံဳနွပ္ၿပီဆိုပါကေလးပိုင္းခြဲၿပီးတလံုးဆီကိုျပန္႔ေနေအာင္လိမ့္တုံုးျဖင့့္လိမ့္ပါ။
(၃)အျပားအေနထားအေတာ္ျဖစ္ပါကဂ်ံဳမႈန္႔မ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးအစြန္းနွစ္ဘက္ကေနအလယ္ကိုလိပ္လာပါ။
(၄)လိ္ပ္ထားေသာဂံ်ဳလိပ္ကိုဖိကိုင္ၿပီးက္ိုဓားထက္ထက္ျဖင့္ကိုယ္စိတ္ႀကိဳက္အျပားေလးမ်ားလွီးေပးပါ ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္အလိပ္နွစ္လိပ္ကိုအလယ္မွကိုင္၍ခါခ်လိုက္ရင္ေခါက္ဆြဲအစည္းလိုက္ေလးရပါၿပီရွင္။ရလာေသာေခါက္ဆြဲကိုဘမ္းတခုတြင္ဂ်ံဳမ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးမကပ္ေအာင္ထားပါ။
(၆)အားလံုးျဖတ္ၿပီးပါကေရဆူတြင္၃မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။ၿပီးလ်ွငိဆယ္ယူေရစစ္ၿပီးမကပ္ေစရန္ဆီအနည္းငယ္သုတ္လိမ္းထားပါ။ရလာေသာေခါက္ဆြဲကိုမိမိနွစ္သက္သလိုေၾကာ္စားျပဳတ္စားသုပ္စားလို႔ရပါၿပီရွင္။
မွတ္ခ်က္
ဖက္ထုပ္အတြက္ဖက္ျပဳလုပ္လိုပါကျပန္႔ေနေအာင္ျဖန္႔ၿပီးေကာ္မႈန့္႔ခံကာျပန္၍အထပ္ထပ္ေခါက္ေပးၿပီးလိုခ်င္ေသာအရြယ္လွီးျဖတ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ျပဳလုပ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
***********************
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - ၆ပြဲ စာ
ဖတ္ထုပ္ - ၁၅ခု
( မထည့္လည္းရပါတယ္)
ငါးနီတူးေျခာက္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သားစင္းေကာ - တစ္ပန္းကန္
ပုဇြန္ - ၁၅ ေကာင္
႐ွီတာခီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သားမႈန္႔ - လိုသေလာက္
ဆား - လိုသေလာက္
ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားရန္ Sambal Chilli
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဆီပူပူတြင္ငါးနီတူးေျခာက္တဝက္ကိုႂကြပ္ေအာင္ခ်ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၂)ဟင္းရည္ခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာ လက္က်န္ငါးနီတူးေျခာက္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၃)ေမြးလာပါကလိုအပ္ေသာေရပမာဏေျခာက္ပြဲစာထည့္ၿပီမီးေအးေအးျဖင့္ဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၄)အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးဟင္းရည္က်ေအာင္တည္ထားပါ။
(၅)ဟင္းရည္အဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဇကာတခုျဖင့္ျပဳတ္ၿပီးသားငါးဖတ္မ်ားကိုဆယ္ထုတ္ပစ္ပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၆)ျပဳတ္ၿပီးသာေခါက္ဆြဲႏွင့္ဖတ္ထုပ္ကိုပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
(၇)ၾကက္သားစင္းေကာႏွင့္႐ွီတာခီမႈိထည့္လိုပါကပဲငံျပာရည္ထည့့္ကာဆီသပ္ခ်က္ထားပါ။
(၈)ပုဇြန္ကိုဟင္းရည္အိုးတြင္ထည့္ျပဳတ္ၿပီးေခါက္ဆြဲပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။ၾကက္သားႏွင့္မိႈထည့္ပါ။ဟင္းခ်ိဳထည့္ၿပီးအေပၚမွအသင့္ေၾကာ္ထားေသာငါးနီတူေျခာက္ႂကြပ္ေၾကာ္ႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးကာ sambal chilli ႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment