2 June 2015

ထိုင္းေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ


Thai Noodles in Gravy

ေခါက္ဆြဲႏွစ္သက္သူမ်ားအဖို႔ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအ ရသာ႐ွိတဲ့ ထိုင္းေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ (ညႇပ္ေခါက္ဆြဲ)- တစ္ပြဲစာ အျပားႀကီး
ဘဲဥ - တစ္လံုး
အေနာက္ရည္ - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲတင္ဇြန္း
ၾကက္သား - ၄၀ဂရမ္ လက္တစ္ဆုပ္
ကိုက္လန္ - ၂ပင္
ေကာက္႐ိုးမိႈ - ၅လံုး
ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္းစားပြဲတင္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
သၾကား - ဇြန္းတစ္ဝက္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - တစ္ပန္းကန္လံုး
င၇ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ - တစ္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ -တစ္ဇြန္း
င႐ုပ္သီးအခ်ဥ္ - တြဲဖက္စားရန္
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဘဲဥ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ဥကိုေခါက္ထားပါ။ၾကက္သားကို အတံုး ေသးလွီးထားပါ။ကိုက္လန္ကိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ေကာက္႐ိုးမိႈထပ္ျခမ္းစိတ္ထားပါ။အသင့္သံုးဘူးမ်ားအစားထိုးႏိုင္သည္။ညႇပ္ေခါက္ဆြဲကို တစ္လက္မအျပားခန္႔လွီးျဖတ္ထားပါ။င၇ုပ္သီးကို ႐ွာလကာရည္ ျဖင့္စိမ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဘဲဥေခါက္ထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ၿပီးေမြေပးပါ။က်က္ပါကညႇပ္ေခါက္ဆြဲထည့္ပါ။အေနာက္၇ည္ထည့္ၿပီးေမြေၾကာ္ပါ။
(၃)ဆန္ျပားေပ်ာ့ၿပီးအေရာင္သမပါကဖယ္ထုတ္ၿပီးပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ထားပါ။
(၄)ေခါက္ဆြဲဖယ္ထုတ္ၿပီးပါက၎အိုးထည္းသို႔ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ၊ၾကက္သား၊မိႈထည့္ပါ။အရသာျဖည့္စြက္ပါ။ဆူပြက္သည္ထိတည္ပါ။
(၅)ဆူပြက္ပါကကိုက္လန္ထည့္ပါ။ေကာ္မႈန္႔ကိုေရ ၂ဇြန္းျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီး ေလာင္းထည့္ကာခပ္ျမန္ျမန္ေမြေပးပါ။
(၆)ဆူပြက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးအသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးသားေခါက္ဆြဲေပၚသို႔ေလာင္းထည့္ပါ။အေပၚမွင႐ုပ္ေကာင္းၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ျဖဴးၿပီးင႐ုပ္ခ်ဥ္ႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...