19 June 2015

အုန္​း​ေပါင္​းငွက္​​ေပ်ာသီးေျကာ္​

အုန္းေပါင္းငွက္ေပ်ာသီးေၾကာ္ <3

မႏၲေလးဘက္မွာအုန္းေပါင္းနဲ႔ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ကို ညေန အစာေျပ သားေရစာအျဖစ္တြဲစားတတ္ၾကတယ္။ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ေတာ့သိၿပီးသားမို႔မေျပာေတာ့ဘူးေနာ္။ အုန္းေပါင္းလုပ္နည္းေျပာျပပါ့မယ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္းဆန္ - ၃ခြက္
ေရနွင့္အုန္းနို႔ - ၂ခြက္
ဆား - လ႓က္ဇြန္းတဝက္
သၾကား- ၁ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဆီ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
အုန္းေပါင္းလို႔ေခၚေပမဲ့ေပါင္းတာမဟုတ္ဘဲခ်က္ထားတာပါ။ခ်က္နည္းကဆီထမင္းခ်က္နည္းနဲ႔တူပါတယ္။ေကာက္ညင္းကိုေရတညစိမ္ထားပါ။ဒယ္အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးေရစိမ္ထားေသာေကာက္ညင္းကိုေရစစ္ၿပီးထည့့္ပါ။ဆားနဲ႔သၾကားထည့္ပါ။ေရနဲ႔အုန္းနို႔အေရာကိုထည့္ကာမီးေအးေအးျဖင့္တည္ပါ။ပြက္လာပါကတခ်က္နွစ္ခ်က္ေမြၿပီးအဖံုးျပန္အုပ္ကာမီးေသးေသးေလးျဖင့္က်က္သည္ထိနွပ္ထားပါ။နွပ္ၿပီဆိုပါကအုန္းသီးျဖဴးကာငွက္ေပ်ာေၾကာ္နွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိုင္ပါၿပီ။ထမင္းေပါင္းအိုးျဖင့္လည္းပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးခ်က္နိုင္ပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...