19 June 2015

သံုးေရာင္ျခယ္ၾကက္ဥေပါင္း

Three Color Steam Egg
အိမ္ရွင္မမ်ားရွင္ ...
မိမိအိမ္မွာဧည့္သည္ထမင္းဖိတ္ေက်ြးတိုင္းဘာခ်က္ေပးရင္ေကာင္းမလည္းစဥ္းစားရတာေခါင္းပူတတ္က်ပါတယ္။အရသာရွိၿပီးလွလွပပနဲ႔စြဲေဆာင္မႈရွိတဲ့အစားအေသာက္ကိုဖန္တီးျပီးကိုယ့့္ဧည့္သည္ကိုဧည့္ခံခ်င္ၾကတာကေတာ့အိမ္ရွင္မမ်ားအားလံုးခံစားခ်က္ခ်င္းတူညီက်မွာပါ။သံုးေရာင္ျခယ္ၾကက္ဥေပါင္းေလးကိုေတာ့ဧည့္ဖိတ္ေတြမွာျဖစ္ေစ၊ကိုယ္အိမ္စားဖို႔ဘဲျဖစ္ေစ၊ကုန္က်စရိတ္နည္းၿပီးအျမင္တမ်ိဳးနဲ႔ဆန္းျပားေအာင္ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ၿပီးတင့္တည္လွပတဲ့ဟင္းပြဲေလးတခုအျဖစ္ဖန္တီးနိုင္ပါတယ္။စမ္းလုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ၾကက္ဥ - ၄လံုး
ေဆးဘဲဥ - ၂လံုး
ဆားဘဲဥအစိမ္း - ၂လံုး (ဘဲဥဆားစိမ္)
ပ်ားရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း ( ညီွနွ႔ံသက္သာေစရန္)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ဦးစြာၾကက္ဥေပါင္းရန္ေရေႏြးေပါင္းအိုးကိုအဆင္သင့္တည္ထားပါ။ (၂)ျကက္ဥကိုအကာနွင့္အနွစ္သီးသန္႔ခြဲၿပီးေခါက္ထားပါ။အျမဳတ္မထေအာင္ေခါက္ပါ။ (၃)ေဆးဘဲဥကိုအခြံခြာၿပီးအတြင္းသားမာေအာင္ေရဆူတြင္ခဏျပဳတ္ၿပီးအတံုးေလးမ်ားလွီးထားပါ။
(၄)ဆားဘဲဥအစိမ္းကိုအကာနွင့္အနွစ္သီးသန္႔ထားပါ။
(၅)ေပါင္းမည္ပန္းကန္သို႔ခြက္တြင္စကၠဴခင္းၿပီးေဆးဘဲဥလွီးထားသည္ကိုထည့္ပါ။
(၆)ၾကက္ဥအကာကိုပ်ားရည္နွင့္ဆားဘဲဥအကာတဝက္(အလကားမျဖစ္ေအာင္ရယ္ဆားထည့္စရာမလိုေအာင္)ထည့္ေခါက္ၿပီးေဆးဘဲဥေပၚမွထည့္ၿပီးေရေႏြးအိုးတြင္၁၅မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ။
(၇)၁၅မိနစ္ေပါင္းၿပီးအျပင္ထုတ္ယူကာၾကက္ဥအနွစ္ကိုေခါက္ၿပီးအေပၚမွေလာင္းထည့္ပါ။
(၈)အေပၚဆံုးမွဆားဘဲဥအနွစ္ကိုထပ္ျခမ္းျခမ္းၿပီးစီထည့့္ကာ၁၀မိနစ္ခန္႔ထပ္ေပါင္းပါ။
(၉)ဆယ္မိနစ္ျပည့္ပါကက်က္မက်က္ၾကည့္ကာေပါင္းအိုးမွခ်ကာလွပစြာလီွးျဖတ္
ျပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...