19 June 2015

ထိုင္းစတိုင္ၾကက္ပဲသီးဟင္း

 ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္ျဖင့္ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးထမင္း
ၿမိန္ေစမဲ့ယိုးဒယားဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ၾကက္သားအစားမိမိနွစ္သက္ရာအသားျဖင့္ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပဲေတာင့္ရွည္ - တစည္း
ၾကက္သား သို႔ နွစ္သက္ရာအသား - ၁၀၀ ဂရမ္
အနီေရာင္ငရုပ္သီးအနွစ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
(Red Curry Paste)
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - တစ္႐ြက္
ငရုပ္သီး - နွစ္ေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေရ - အခ်ိဳပန္းကန္တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဦးစြာ မိမိခ်က္မည့္အသားကိုပါးပါးလီွးပါ။ (၂)ပဲေတာင့္ရွည္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ (၃)ပံုပါအတိုင္းအထံုးေလးမ်ားျပဳလုပ္လိုပါကအပင္လိုက္ ေရဆူတြင္တမိနစ္ခန္႔႔ေဖ်ာကာအေရာင္မေျပာင္းရန္ေရခဲေရ
တြင္စိမ္ေပးကာအထံုးေလးမ်ားျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။
(၃)ငရုပ္သီးကိုထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။ေရွာက္႐ြက္ကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၄)အားလံုးျပင္ဆင္ၿပီးပါကပန္းကန္တခုတြင္အသား၊ပဲသီး၊အနီေရာင္ငရုပ္အနွစ္၊ေရွာက္႐ြက္၊ငရုပ္သီးျခမ္း၊ ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ၊ အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား အားလံုးထည့္ပါ။
(၅)ဒယ္အုိးတခုကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ပါ။ (၆)ဆီပူပါကပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုမီးပ်င္းပ်င္းျဖင့္ခ်ေၾကာ္ပါ။ (၇)အသားအေရာင္ေျပာင္းသည္ထိေၾကာ္မိပါကၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ကာခဏေမြေပးပါ။ေရအနည္းငယ္ခမ္းလ်ွင္အရသာအေပါ့အငံျမည္း
ကာ တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...