အမဲခ်ဥ္
႐ွမ္းျပည္အလြမ္းေျပလုပ္စားျဖစ္တဲ့အမဲခ်ဥ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။အမဲခ်ဥ္ကိုဒီတိုင္းေလးဘဲဆီခ်က္နဲ႔အစာေျပအျဖစ္စားႏိုင္သလိုဟင္းတခြက္အေနနဲ႔လည္းခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။စားဖူးသူတိုင္းႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ပုဇြန္၊ငါးဖယ္တို႔နဲ႔လည္းအစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ စိတ္ဝင္စားသူမ်ားဖို႕ဆိုဖီယာရဲ့ ျပဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
အမဲသား - တစ္ဆယ္သား
ထမင္းခ်က္ၿပီးသား - တစ္ပန္းကန္လံုး
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ယမ္းစိမ္း - လၻက္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
(ပရေဆးဆိုင္မ်ားတြင္ရႏိုင္ပါတယ္)
ငွက္ေပ်ာဖက္ - ထုပ္ရန္
ေလလံုေသာဘူးသို႔မဟုတ္ပုလင္းကိုလည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)အမဲသားအဆီမပါအသားႏုႏုကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။
(၂) ထမင္းကိုခပ္မာမာခ်က္ထားပါ။
(၃)စင္းထားေသာအသားကိုပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးဆား၊ယမ္းစိမ္းထည့္ကာသမေအာင္ေျခၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၄)ယမ္းစိမ္းအားလံုးေပ်ာ္သြားပါကအသင့္ခ်က္ထားေသာထမင္းကိုထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၅)အားလံုးသမေအာင္နယ္ၿပီးပါကမီးျပၿပီးသန္႔စင္ထားေသာငွက္ေပ်ာဖက္တြင္ထည့္ၿပီးေလလံုေအာင္ျပဳလုပ္ကာေသခ်ာက်စ္ေနေအာင္စည္းေပးပါ။
(၆)အားလံုးျပဳလုပ္ၿပီးပါကေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးပူေႏြးေသာေနရာတြင္၂ရက္မွ၃႐က္ထိထားပါ။ရာသီဥတုေအးပါကရက္အနည္းငယ္ပိုၾကာပါတယ္။
(၇)အမဲခ်ဥ္ခ်ဥ္ပါကဖက္မ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးလိုသလိုလွီးကာၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊င႐ုတ္သီးေၾကာ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နံနံပင္၊ဂ်ဴးျမစ္တို႔ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။(ၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ျဖင့္လည္းခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္)
Sophia, ယမ္း စိမ္း က English လို ဘာ ေခါ္ လဲ
ReplyDelete