5 June 2015

ကြတ္​တယို


Thai Noodle Soup

ပါဝင္ပစၥည္းနွင့္ျပဳလုပ္နည္း (၆ပြဲစာ)
**************
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေရ - ၃လီတာ
ၾကက္သြန္နီ -တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဥ
ငရုပ္ေကာင္း - လ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
နံနံပင္အျမစ္ - ဆယ္ပင္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ငံျပာရည္ - ၅ဇြန္း
ခရုဆီ - ၂ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ -၃ဇြန္း
ဆန္ၾကာဇံ သို႔ ဆန္ေခါက္ဆြဲ -တစ္ထုပ္
ၾကက္ျပဳတ္ - လိုသေလာက္
ငါးအသားလံုး - တစ္ထုပ္
ပဲပင္ေပါက္ - အနည္းငယ္
ကန္ဇြန္း႐ြက္ - တစ္စည္း
ေျမပဲေထာင္း - အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးရွာလကာရည္ - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ပဲျပား - နွစ္တံုး
(၁)ဦးစြာၾကာဇံသို႔ဆန္ေခါက္ဆြဲကိုေရစိမ္ထားၿပီးဟင္းခ်ိဳအတြက္ေရ သို႔မဟုတ္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကိုတည္ပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နံနံရိုး၊ငရုပ္ေကာင္းတို႔ကိုေရာၿပီးေထာင္းပါ။
(၃)ေထာင္းၿပီးသားကိုဟင္းခ်ိဳအိုးထဲထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအင္တည္ပါ။အေပၚယံအျမဳတ္မ်ားခပ္ထုတ္ေပးပါ။
(၄)အရသာဆား၊ငံျပာရည္၊ခရုဆီ၊သၾကား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔တို႔ျဖင့္ျဖည့္စြက္ၿပီး ငါးအသားလံုးထည့္ကာမီးေအးေအးျဖင့္၅မိနစ္ခန္႔တည္ထားပါ။
(၅)ျပဳတ္ၿပီးသားၾကက္သားကိုႏႊင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၆)ပဲျပားကိုေသးေသးတံုးၿပီးအေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ထားပါ။( မထည့့္လည္းရ)
(၇)ပဲပင္ေပါက္ ၊ ကန္ဇြန္း႐ြက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
(၈)ေျမပဲေထာင္းထားပါ။ငရုပ္သီးကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးရွလကာရည္ျဖင့့္စိမ္ထားပါ။
(၉)ၾကာဇံနွင့္အ႐ြက္ျပဳရန္ေရေႏြးအိုးတည္ထားပါ။
(၁၀)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကပြဲျပင္လို႔ရပါၿပီ။ ပန္းကန္တခုတြင္ၾကာဇံကိုေရေႏြးေဖ်ာထည့္ပါ။ပဲပင္ေပါက္နွင့္ကန္ဇြန္း႐ြက္ေဖ်ာထည့္ပါ။ၾကက္ျပဳတ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္အပူေပးထားေသာဟင္းခ်ိဳကိုငါးလံုးနွင့္တြဲၿပီးခပ္ထည့္ပါ။ပဲျပားေၾကာ္တင္ေပးၿပီးေျမပဲဆန္၊ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ျဖဴးကာငရုပ္သီးအခ်ဥ္ေရျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ နိုင္ ပါၿပီ။
ကြတ္တယိုအသုပ္ျပဳလုပ္လိုပါကပါဝင္ပစၥည္းမ်ားေရေႏြးေဖ်ာၿပီးဇလံုတခုတြင္ထည့္ပါ။ဟင္းခပ္မႈန္႔၊သၾကား၊ငံျပာရည္၊ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္(အေရာင္မပါ)၊ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔အျဖဴ၊ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ပန္းကန္တြင္ထည့္ကာေျမပဲမႈန္႔ျဖဴးၿပီးအပူေပးထားေသာဟင္းခ်ိဳ၊ငရုပ္သီးခ်ဥ္နွင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...