မုန္လာဥအျဖဴနဲ႔လုပ္ထားတဲ့ကိတ္ေလးပါ။ singapore မွာေတာ့breakfast အတြက္တည္ခင္းေလ့ရွိပါတယ္။ဒီ turnip cake ေလးကို chinese dim sum အေနနဲ႔ေပးလို႔ရသလို မနက္ခင္းစာကိုေၾကာ္ၿပီးလည္းသံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။
Chinese turnip cake တြင္ပါဝင္ပစၥည္း
*********************************
မုန္လာဥျဖဴ - အႀကီးတလံုး ၄၀၀ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ - ၃၅၀ ဂရမ္
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - ၁၀၀ ဂရမ္
Wheat Starch - ၆၀ဂရမ္
ေရ - ၁.၂ လီတာ
ဆား - လ႓က္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား ၂ ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) မုန္လာဥကိုအခံြသင္ၿပီးျခစ္ထားပါ။
(၂) ဇလံုတခုတြင္ ဆန္မႈန္႔ေျပာင္းမႈန္႔နွင့္Wheat starch တို႔ကိုထည့္ၿပီး ေရ တလီတာျဖင့္ေဖ်ာ္ထားၿပီးနာရီဝက္ခန္႔ထားပါ။
(၃)ျခစ္ၿပီးသားမုန္လာဥကို ေရ ၂၀၀ ml ထည့္ၿပီးက်က္ေအာင္တည္ပါ။
(၄)မုန္႔ွနွစ္ရည္ဇလံုထည္းသို႔ျပဳတ္ထားေသာမုန္လာဥကိုထည့့္ပါ။ ဆား၊သၾကား၊ငရုပ္ေကာင္းတို႔ထည့္ၿပီးေမြပါ။
(၅)အားလံုသမေအာင္ေမြၿပီးပါကမီးဖုိေပၚတင္ကာမီးေအးေအးျဖင့္ပ်စ္လာေအာင္က်ိဳေပးပါ။အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၆)ႂကြက္ၿမီးတန္းအေနထားတြင္ဆီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုမွခ်ပါ။
(၇) မုန္႔မည့္ဘမ္းကိုဆီသုတ္ၿပီးမုန္႔နွစ္ရည္ကိုေလာင္းထည့္ကာ ေရေႏြးေပါင္းအိုးျဖင့္တနာရီခန္႔ေပါင္းပါ။
(၈)ၿပီးလ်ွင္အခ်ြန္တခုျဖင့္မုန္႔သားအလယ္ကိုထိုးၾကည့္ပါ။မုန္႔နွစ္မ်ားမကပ္ေတာ့လ်ွင္မုန္႔သားက်က္ၿပီျဖစ္သျဖင့္ထုတ္ယူအေအးခံထားပါ။ တညအေအးခံျခင္းျဖင့္မုန္႔သားလွီးရပိုအဆင္ေျပပါတယ္။ရရွိလာေသာ carrot cake ကိုမိမိနွစ္သက္ရာပံုစံျဖင့္ျပင္ဆင္သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
Fried Turnip Cake
**************
ပါဝင္ပစၥည္း
******
Turnip cake - တပြဲစာ အတံုးလွီးထားပါ။
ပုဇြန္ေျခာက္- တစ္ဇြန္း
မုန္လာဥေျခာက္ - ၂ဇြန္း ေရစိမ္ ၿပီး၂ခါေလာက္ေဆးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တဇြန္း
ၾကက္ဥ - တလံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္ေသးေသးစိပ္
ပဲပင္ေပါက္ - လက္တဆုပ္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ျဖဴးရန္
Seasoning
********
ပဲငံျပာရည္ - တဇြန္း
ငံျပာရည္ - တဇြန္း
အေနာက္ရည္ - ၂ဇြန္း
ငရုပ္သီးအနွစ္ - ၁ဇြန္း
သၾကား - တဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ဇြန္းတဝက္
အားလံုးေသာဟင္းစပ္ပစၥည္းမ်ားကိုပန္းကန္တခုတြင္ေရာစပ္ထားပါ။
(၁) ဦးစြာ အိုးမကပ္ဒယ္တခုတြင္ဆီထည့္ၿပီး Turnip cake ကိုထည့္ၿပီးအျပင္သားအနည္းငယ္အေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
(၂) ၿပီးလွ်င္ေဘးသို႔သာသာကပ္ထားၿပီး ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ပုဖြန္ေျခာက္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊မုန္လာဥေျခာက္တို႔ကုိဆီသပ္ပါ။
(၃)turnip cake နွင့္ဆီသပ္ထားသည္ကိုမေက်ေအာင္သာသာ ေရာေမြပါ။
(၄)ေဖ်ာစပ္ထားေသာေဆာ့ကိုထည့္ပါ။
(၅)ၾကက္ဥတလံုးကိုေခါက္ၿပီးေလာငိးထည့္ပါ။ခ်က္ခ်င္းမေမြဘဲၾကက္ဥခဲေအာင္ခဏေစာင့္ၿပီးအထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။
(၆)ပဲပင္ေပါက္နွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္တည္းခင္းၿပီးၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျဖဴးကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment