5 June 2015

မုန္ညင္းခ်ဥ္ အစိမ္​းခ်ဥ္​



လြယ္ကူတဲ့ရိုးရိုးမုန္ညင္းခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးပါ။ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားသိၿပီး သားျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။မၾကာမၾကာေမးလာတဲ့အိ္မ္ရွင္မမ်ားအတြက္ တင္ ေပးလိုက္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ၿပီးဟင္းအျဖစ္ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားအသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္ ။ရွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔တြဲဖက္ စားနိုင္ သလိုသူ႔ၾကည့္ဘဲလည္းသုပ္စားနိုင္ပါတယ္။ ရွမ္းခ်ဥ္မွထြက္ရွိလာ ေသာအရည္ျဖင့္ဆန္တိုဖူး၊ေခါက္ေရွာက္အသုပ္မ်ိဳးစံုတြင္လည္းတို႔လည္းအသံုျပဳနိုင္ပါတယ္။နွစ္သက္ရာအသားနွင့္တြဲၿပီးေၾကာ္စားနိုင္သလို၊ပိန္းဥဟင္းခ်ိဳ၊အာလူး၊ၾကာစြယ္တို႔ျဖင့္လည္းတြဲဖက္ေၾကာ္စားနိုင္လို႔အိမ္ရွင္မမ်ားနစ္သက္လိမ့္မယ္လို႔ေမ်ာ္လင့္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
မုန္ညင္းစိမ္း - လိုသေလာက္
ဆား - အနည္းငယ္
နႏြင္းမုွန္႔ - အနည္းငယ္ (အေရာင္လွရန္)
ထမင္းရည္ သို႔ ဆန္မႈန္႔က်ိဳ - ၁ခြက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
*********
(၁)မုန္ညင္းကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ စဥ္းတံုးဓားသန္႔သန္႔ျဖင့္ေသးေသးစိတ္ပါ။
(၃) သန္႔ရွင္း၍ဆီကင္းေသာဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဆားအနည္းငယ္နွင့္နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဖြဖြႏြမ္းရံုနယ္ေပးပါ။(ဆားအရသာပသည္ဆိုရံုသာမ်ားလ်ွင္ျမန္ျမန္မခ်ဥ္ပါ)
(၄)အေအးခံထားေသာထမင္းရည္ မရွိကဆန္မႈန္႔၂ဇြန္းခန္႔ကိုေရအ နည္းငယ္ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးေရဆူ တခြက္တည္၍ခပ္က်ဲက်ဲက်ိဳကာအေအးခံၿပီးသံုးပါ။
(၅)ဆားနယ္ထားေသာမုန္ညင္းတြင္ ထမင္းရည္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ပါ။
(၆)သန္႔စင္ေျခာက္ေသြ႕ေသာပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ကာပူေႏြးေသာေနရာတြင္ထားပါ။ (မီးဖိုနားနီး)
ရာသီဥတုနွင့္အခန္းအပူခ်ိန္ေပၚမတည္ၿပီး၂ရက္မွ၃ရက္တြင္ခ်ဥ္ၿပီမို႔လိုသလိုအသံုးျပဳနိုင္ပါၿပီ။ခ်ဥ္ၿပီဆိုပါကေရခဲေသတၲာတြင္သိမ္းဆည္းထားနိုင္ပါသည္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...