အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
5 June 2015
မုန္ညင္းခ်ဥ္ အစိမ္းခ်ဥ္
လြယ္ကူတဲ့ရိုးရိုးမုန္ညင္းခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးပါ။ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားသိၿပီး သားျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။မၾကာမၾကာေမးလာတဲ့အိ္မ္ရွင္မမ်ားအတြက္ တင္ ေပးလိုက္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ၿပီးဟင္းအျဖစ္ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားအသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္ ။ရွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႔တြဲဖက္ စားနိုင္ သလိုသူ႔ၾကည့္ဘဲလည္းသုပ္စားနိုင္ပါတယ္။ ရွမ္းခ်ဥ္မွထြက္ရွိလာ ေသာအရည္ျဖင့္ဆန္တိုဖူး၊ေခါက္ေရွာက္အသုပ္မ်ိဳးစံုတြင္လည္းတို႔လည္းအသံုျပဳနိုင္ပါတယ္။နွစ္သက္ရာအသားနွင့္တြဲၿပီးေၾကာ္စားနိုင္သလို၊ပိန္းဥဟင္းခ်ိဳ၊အာလူး၊ၾကာစြယ္တို႔ျဖင့္လည္းတြဲဖက္ေၾကာ္စားနိုင္လို႔အိမ္ရွင္မမ်ားနစ္သက္လိမ့္မယ္လို႔ေမ်ာ္လင့္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
မုန္ညင္းစိမ္း - လိုသေလာက္
ဆား - အနည္းငယ္
နႏြင္းမုွန္႔ - အနည္းငယ္ (အေရာင္လွရန္)
ထမင္းရည္ သို႔ ဆန္မႈန္႔က်ိဳ - ၁ခြက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
*********
(၁)မုန္ညင္းကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ စဥ္းတံုးဓားသန္႔သန္႔ျဖင့္ေသးေသးစိတ္ပါ။
(၃) သန္႔ရွင္း၍ဆီကင္းေသာဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဆားအနည္းငယ္နွင့္နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဖြဖြႏြမ္းရံုနယ္ေပးပါ။(ဆားအရသာပသည္ဆိုရံုသာမ်ားလ်ွင္ျမန္ျမန္မခ်ဥ္ပါ)
(၄)အေအးခံထားေသာထမင္းရည္ မရွိကဆန္မႈန္႔၂ဇြန္းခန္႔ကိုေရအ နည္းငယ္ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးေရဆူ တခြက္တည္၍ခပ္က်ဲက်ဲက်ိဳကာအေအးခံၿပီးသံုးပါ။
(၅)ဆားနယ္ထားေသာမုန္ညင္းတြင္ ထမင္းရည္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ပါ။
(၆)သန္႔စင္ေျခာက္ေသြ႕ေသာပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ကာပူေႏြးေသာေနရာတြင္ထားပါ။ (မီးဖိုနားနီး)
ရာသီဥတုနွင့္အခန္းအပူခ်ိန္ေပၚမတည္ၿပီး၂ရက္မွ၃ရက္တြင္ခ်ဥ္ၿပီမို႔လိုသလိုအသံုးျပဳနိုင္ပါၿပီ။ခ်ဥ္ၿပီဆိုပါကေရခဲေသတၲာတြင္သိမ္းဆည္းထားနိုင္ပါသည္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihmjgKeKziYFWJBOUUCBMNzrBGpkdVGWsOdY1Q4m74C5N5CwBKrZzrUgRcH4y92k4flGIi0YFw4X6L0oHdk_3GQcUoYrA-E_chxX_V7-icv4nXM4X1bHgmN9OeD3460qKmBsNgmFUd5FUC/s400/20161116_160813_mh1479284208999_wm.jpg)
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Home made Myanmar Traditional Fish Pickle ျမန္မာတိုင္းႏွစ္သက္တဲ့ေရက်ိဳငါးပိကိုျ ပဳလုပ္ပံုျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳး႐ွိမယ္ထင္ပါတယ္။အမွန္တကယ္ေ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment