5 June 2015

မုန္လာဥပိုးတီ ကင္မ္ခ်ီ


ကိုရီးယားကင္မ္ခ်ီျပဳလုပ္နည္းအမ်ိဳးေပါင္းတစ္ရာေက်ာ္ရွိတယ္လို႔ဆိုထားပါတယ္။ဒီလုပ္နည္းေလးကေတာ့ဆရာတေယာက္ဆီကသင္ထားတာေလးနဲ႔You Tubeကလုပ္နည္းတခ်ိဳ႕နဲ႔ေပါင္းစပ္ၿပီးျပဳ လုပ္ ထားတာပါ။လုပ္နည္းမတူပါကမိမိနွစ္သက္ရာနည္းျဖင့့္ျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္ရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းနွင့္ျပဳလုပ္နည္း
**************
မုန္လာဥ - တစ္ကီလိုခြဲ
ဆား - ၅ ဇြန္း
ဆန္မႈန္႔ -၃ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေရ - ၂၅၀ml
ငရုပ္သီးအနွစ္ - ၃၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း - တစ္လက္မ
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ - ၅ဇြန္း
သၾကား - ၅ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ငံျပာရည္ - ၆ဇြန္း
နွမ္း - ၃ဇြန္း
(၁)မုန္လာဥကိုပိုးတီထိုးသို႔အတံုးေလးမ်ားစိတ္ၿပီးဆားေရအနညး္ငယ္ ျဖင့္၃နာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။
(၂)စိမ္ၿပီးပါကဆယ္ယူေ၇စစ္ထားပါ။
(၃)ဆန္မုန္႔ကိုေရ၂၅၀mlျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္ပ်စ္လာေအာင္က်ိဳေပးၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၄)ငရုပ္သီးအနွစ္မရွိပါကအေျခာက္ကိုေရစိမ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၅)ဇလံုတခုတြင္အေအးခံထားေသာဆန္မႈန္႔က်ိဳထားသည္ကိုထည့္ပါ။ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ငရုပ္သီးနွစ္၊ဂ်င္းေထာင္း၊သၾကား၊ငံျပာရည္၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊နွမ္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။အရသာျမည္းပါ။အရသာလိုအပ္ပါကထပ္မံျဖည့္စြက္ေပးပါ။
(၆)အားလံုးဆင္သင့္ျဖစ္ပါကေရာစပ္ထားေသာငရုပ္သီးအနွစ္ထဲသို႔ မုန္လာဥထည့္ၿပီးေမြပါ။
(၇)အားလံုးၿပီသြားပါကေလလံုေသာဘူးတခုတြင္ကိုထည့္ပါ။အေပၚမွလက္က်န္ငရုပ္သီးအေရာမ်ားကိုတင္ၿပီးအဖံုးလံုလံုပိတ္ကာအခန္းအပူခ်ိန္တြင္ ၄၈နာရီထားပါ။
(၈)၄၈နာရီတြင္မုန္လာဥကင္မ္ခ်ီသည္စတင္ခ်ဥ္လာၿပီျဖစ္သျဖင့္ေရခဲေသတၲာသို႔ေျပာင္းေ႐ြ႕သိမ္းဆည္းကာလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးခ်က္စား၊သုပ္စားနိုင္ၿပီျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...