17 June 2015

ရွမ္းမုန္ညင္းေပါင္း

ရွမ္းမုန္ညင္းေပါင္းကိုေနရာေဒသအလိုက္လုပ္နည္းေလးေတြမ တူညီဘဲကြဲျပားတတ္ၾကပါတယ္ဒီနည္းေလးကေတာ့ရွမ္းျပည္ေျမာက္ ပိုင္းကပံုစံေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။႐ွမ္​းျပည္​မွာ​ေတာ့အစာ​ေျပအျဖစ္​လည္​းစားၾကသလိုမနက္​ခင္​းစာအျဖစ္​လည္​းစားၾက​ေလ့႐ွိပါတယ္​။သတ္သတ္ လြတ္ျဖစ္ေပမဲ့စားရတာအလြန္ဘဲအရသာရွိလွတဲ့ ရွမ္းမုန္ညင္းေပါင္းေလးကိုလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
မုန္ညႇင္း - ၅၀၀ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဆား - လ႓က္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
ဟင္းခပ္မုွန္႔ - ၁ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - ၅၀ ဂရမ္
ခရမိးခ်ဥ္သီး - တလံုး
ဂ်င္း - လက္တဆစ္
ေရ  - အနည္းငယ္
ပဒဲေကာ - ၃ျပား
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)မုန္ညႇင္းကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ကာေရာနွယ္ပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ဆူပြက္ေနေသာေပါင္းအိုးျဖင့္ေပါင္းပါ။
(၃)မုန္႔ညႇင္းႏူးအိပါလာကပန္​းကန္​တြင္​တည္​ခင္​းၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ငရုပ္သီးဆီခ်က္၊တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...