အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
29 May 2015
Laksa
Spicy Noodle Soup
Laksa ခ်က္နည္းေဒသအလိုက္အမ်ိဳးကြဲပံုစံကြဲေလးေတြ႐ွိ ပါတယ္။ခုခ်က္ထားတာစကၤာပူစတိုင္ Laksa ခ်က္နည္းေလးပါ။ငါးျပဳတ္၇ည္၊ပုဇြန္ျပဳတ္၇ည္တို႔နဲ႔ခ်က္ေလ့႐ိွပါတယ္။ငါးျဖင့္ခ်က္နည္းေလးကေတာ့ျမန္မာမုန္႔ဟင္းခါးအ၇သာနဲ႔ဆင္ဆင္တူပါတယ္။အ၇သာအေျပာင္းအလဲအသစ္အဆန္းအေနနဲ႔ခ်က္စားၾကည့္၇ေအာင္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ဟင္းခ်ိဳခ်က္၇န္ ပါဝင္ပစၥည္း
***************
ငါးကြင္း႐ွပ္ သို႔ ငါးခူ - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - အႀကီးဆယ္လံုး( အေသး၂၀)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
စပါးလင္ - ၅ေခ်ာင္း
ဂ်င္း - ၅၀ ဂ၇မ္
ပဒဲေကာ - ၅၀ ဂ၇မ္
င၇ုပ္သီး အနီအပြေတာင့္႐ွည္ - ၁၀ ေတာင့္
ငါးပိ - ၂၀ ဂရမ္
နႏြင္းတက္ - လက္ႏွစ္ဆစ္
Candle nut သို႔ သီဟိုဠ္ေစ့ - ဆယ္ေစ့
မိႆလင္ဖူး (Torch ginger bulb) တစ္ေခ်ာင္း
(မ႐ွိလ်ွင္မထည့္လည္း၇ပါတယ္)
Laksa Leave (ဖက္ဖယ္၇ြက္)- တစ္စည္း
ဆား - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သၾကား - ၆ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ -၃ဇြန္း
ေ၇ ႏွင့္ငါးျပဳတ္ရည္ - ၈လီတာ
အုန္းႏို႔ - ၅၀၀ ml
Fish ball & Fish Cake - လိုသေလာက္
ပဲျပားေၾကာ္ - တစ္ထုပ္ (Tou Poh)
ဆီ - ၁၅၀ ml
တြဲဖက္စား၇န္ ****
မုန္တီဖတ္ နန္းလတ္ (Laksa Mee) - ၂ကီလို
ပဲပင္ေပါက္ - တစ္ထုပ္
ဖက္ဖယ္၇ြက္အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ /ပုဇြန္ ႏွစ္သက္၇ာ
Sambal Chilli Sauce
သံပုရာသီး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ငါးကိုေ၇ေဆးသန္႔စင္ႁပီးေ၇ျမဳတ္၇ံုထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။ ငါးအသားႏူးပါကဆယ္ယူၿပီးအ၇ိုးမ်ားထြင္ထုတ္ထားပါ။ျပဳတ္ရည္ကိုခ်န္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ဂ်င္း၊နႏြင္း၊စပါးလင္၊ပဒဲေကာ၊င၇ုပ္ပြေတာင့့္၊ငါးပိ၊candlenut၊တို့ကိုေ၇အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးႀကိတ္ပါ။
(၃)ေၾကညက္ပါကငါးအသားမ်ားကိုပါထည့္ႀကိတ္ေပးပါ။ငါးအသား တအားညက္၇န္မလို။
(၃)ခ်က္မည္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးႀကိတ္ထားသည္မ်ားႏွင့္စပါးလင္တေခ်ာင္းမိႆလင္ဖူးတို႔ကိုျခမ္းၿပီး ဆီသပ္ပါ။
(၄)ငါးျပဳတ္၇ည္ထည့္ပါ။ေ၇ထည့္ပါ။အုန္းႏို႔ထည့္ပါ။အ၇သာျဖည့့္စြက္ၿပီးဆူပြက္သည္ထိတည္ေပးပါ။
(၅)ဆူပြက္ပါကပဲျပား၊ငါးလံုး၊ငါးျပားတို႔ကိုထည့္ပါ။ laksa leave ဖက္ဖယ္၇ြက္ကိုအပင္လိုက္ထံုးထည့္ၿပီးအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာသံုးေဆာင္၇န္အသင့္ျဖင့္အပူေပးထားပါ။
(၆)ဟင္းခ်ိဳအသင့္ျဖစ္ပါကမုန္တီဖက္ႏွင့္ပဲပင္ေပါက္က္ိုေ၇ေႏြးေဖ်ာႁပီးဟင္းခ်ိဳပူပူ၊ငါးလံုး၊ပဲျပား၊ပုဇြန္တို႔ျဖင့္တည္ခင္းပါ။အေပၚမွဖက္ဖယ္၇ြက္ကိုပါးပါးလွီးထည့္ပါ။ Sambal chilli sauce ျဖင့္တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment