29 May 2015

ၾကက္​ဥအစာသြပ္​

ယိုးဒယားၾကက္ဥအစာသြပ္ကိုဆိုင္ႀကီးအေတာ္မ်ားမ်ားမွာေရာင္းေလ့႐ွိပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအိမ္႐ွင္မမ်ားထမင္းဝိုင္းမွာလွလွ ပပတည္ခင္းႏိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
ငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
ၾကက္သား - ၅၀ ဂရမ္ လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဇြန္းတဝက္
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တစ္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ- တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ - ေသးေသးစိတ္ ၂ဇြန္း
မုန္လာဥနီ - ေသးေသးစိတ္ ၂ဇြန္း
ေရႊပဲ - ၃ေတာင့္ ႏုတ္ႏုတ္စ္ိတ္
င႐ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ႏွမ္းဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာပန္ကန္တလံုးတြင္ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကိုငံျပာရည္ထည့္ႁပီးေက်ေအာင္ေခါက္ထားပါ။
(၂)အစာသြပ္ရန္အတြက္ၾကက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စိတ္ၿပီးက်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၃)အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ဆီပူလာပါကအိုးထဲမွဆီမ်ားကိုအကုန္သြန္ထုတ္ၿပီးမီးေလ်ာ့ျပီးၾကက္ဥကိုေလာင္းထည့့္ကာအိုးအႏွံ႔ျပန္႔ေနေအာင္ျဖည္းျဖည္းခ်င္းလွည့္ေပးပါ။
(၄)မ်က္ႏွာျပင္အႏွ့ံညီသြားပါကၾကက္ဥက်က္ေအာင္ေစာင့္ၿပီးေဘးဖက္မွအနားေလးမ်ားကြာလာပါကအခ်ပ္လိုက္ကိုပန္းကန္တခုတြင္ေလ်ာထည့္ထားပါ။အိုးမကပ္ဒယ္သံုးႏိုင္ပါတယ္။
(၅)ၿပီးလ်ွင္အိုးထဲသို႔ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္သားႏွပ္ထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ၾကက္သားက်က္ရံုထည့္ၿပီးမီးဖိုမွခ်ပါ။
(၆)ေၾကာ္ၿပီးသားၾကက္ဥအခ်ပ္ကိုပန္းကန္တြင္ျပန္႔ေအာင္ခင္းၿပီးအလယ္တြင္ ေၾကာ္ထားေသာၾကက္သားအစာကိုထည့္ပါ။
(၇)ေဘးေလးဖက္ကိုေလးေထာင့္က်က်ပံုစံေခါက္ေပးကာအေပၚမွတည္ခင္းမည့္ပန္းကန္ကိုၾကက္ဥအစာသြပ္ေပၚသို႔ေမွာက္ၿပီးပန္ကန္ကိုေစာက္ထိုးလွန္ေပးကာတည္ခင္းမည့္ပန္းကန္တြင္ေျပာင္းထည့္ပါ။
(၈)ၾကက္ဥအစာသြပ္၏အလယ္ကိုဓားျဖင့္အရာေပးၿပီးနံနံပင္ျဖင့့္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...