29 May 2015

ပုဇြန္အုန္းနို႔နာနတ္သီးခ်က္

 Curry Prawn With Pineapple

လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ပုဇြန္ - ဆယ္ေကာင္
အုန္းနို႔ - တခြက္
အနီေရာင္ဟင္းခ်က္အနွစ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ပုဇြန္ငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
နာနတ္သီး - နွစ္ကြင္း
ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ရွစ္လံုး
နံနံပင္ - အလွတင္ရန္
ငရုပ္သီးနီ နွစ္ေတာင့္ - အလွဆင္ရန္
သံပုရာသီး - တျခမ္း

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**********
(၁)ဦးစြာပုဇြန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာအခြံခြာေက်ာခြဲအၿမီးခ်န္ထားပါ။ (၂)နာနတ္သီးကိုလိုသလိုအတုံးေသးတံုးထားပါ။ (၃)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းးငယ္ထည့္ၿပီးမီးေသးေသးျဖင့္ဟင္းခ်က္အနွစ္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၄) ၿပီးလ်ွင္အုန္းနို႔ထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊သၾကားတို႔ထည့္ပါ။
(၅)အုန္းနို႔အနည္းငယ္ခမ္းၿပီးဆီျပန္လာပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးနွင့္
နာနတ္သီးတို႔က္ိုခ်ပါ။
(၆)ခရမ္းခ်ဥ္သီးအနည္းငယ္ႏြမ္းလာပါကပုဇြန္ထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၇)ပုဇြန္က်က္ပါကပန္းကန္တြင္ငရုပ္သီး၊နံနံပင္တို႔ျဖင့္အလွဆင္ကာသံပုရာသီးတျခမ္းျဖင့္တြဲဖက္ေပးၿပီးအရသာခ်ိဳခ်ဥ္ျဖင့္ေမြးရနံ႔သင္းပ်ံ့ေသာပုဇြန္ဟင္းတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
(သံုးေဆာင္မည့္အခ်ိန္မွသာသံပုရာသီးဆမ္းပါ။)

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...