Peanut Milk Panna Cotta
ေျမပဲပဲႏို႔ေလးလုပ္ေသာက္၇င္းကပူတင္းဂ်ယ္လီေလးစမ္းလုပ္ျဖစ္တာေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အီတလီအခ်ိဳပြဲPannaCottaလုပ္နည္းေလးအ၇င္ကတင္ေပးဖူးပါတယ္။Creamအစားေျမပဲပဲႏို႔ကိုအစားထိုးျပဳလုပ္ထားျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။ပဲႏို႔ျပဳလုပ္နည္းလည္းတင္ေပးထားၿပီးသားပါ။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
***********
ေျမပဲပဲႏို႔ - ၄၀၀ml
သၾကား - ၄၀ ဂရမ္
vanilla essence -၂ ဂရမ္
Gelatine Power - ၁၅ ဂရမ္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ပထမအိုးတခုတြင္ ပဲနို႔ ၊သၾကား၊ vanilla တို႔ကို ထည့္ၿပီးမီးဖို ေပၚတြင္တည္ၿပီးသာသာေလးေမြပါ။ (၂)အနည္းငယ္ပူလာပါကgelatine powderထည့္ၿပီးေမြပါ။ (၃)အမႈန္႔အားလံုးေပ်ာ္ပါကမီးပိတ္ပါ။ဆူပြက္စရာမလိုပါ။(ေရဆူအမွတ္ ၇၀ ခန္႔သာ)
(၄)က်ိဳၿပီးပါက အျမဳပ္မ်ားကို ဇကာေသးေသးတခုျဖင့္ စစ္ထုတ္ ပစ္ပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္ အဆင္သင့္လုပ္ထားေသာခြက္ထည္းသို႔ သာသာ ေလာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။ (၆)အေတာ္သင့္ေအးပါကအေပၚမွပလပ္စတစ္အုပ္ကာေရခဲေသတၲာတြင္ေျပာင္းၿပီး ဆက္၍အေအးခံပါ။
(၇)ေလးငါးနာရီေလာက္ အေအးခံၿပီး အေတာ္တင္းျပီးခဲလာမွသာ လ်ွင္မိမိႏွစ္သက္၇ာသစ္သီးတို႔ျဖင့္အလွဆင္ကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

No comments:
Post a Comment