29 May 2015

​ေျမပဲပဲႏို႔ပူတင္​းဂ်ယ္​လီ

Peanut Milk Panna Cotta

ေျမပဲပဲႏို႔ေလးလုပ္ေသာက္၇င္းကပူတင္းဂ်ယ္လီေလးစမ္းလုပ္ျဖစ္တာေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အီတလီအခ်ိဳပြဲPannaCottaလုပ္နည္းေလးအ၇င္ကတင္ေပးဖူးပါတယ္။Creamအစားေျမပဲပဲႏို႔ကိုအစားထိုးျပဳလုပ္ထားျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။ပဲႏို႔ျပဳလုပ္နည္းလည္းတင္ေပးထားၿပီးသားပါ။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
***********
ေျမပဲပဲႏို႔ - ၄၀၀ml
သၾကား - ၄၀ ဂရမ္
vanilla essence -၂ ဂရမ္
Gelatine Power - ၁၅ ဂရမ္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ပထမအိုးတခုတြင္ ပဲနို႔ ၊သၾကား၊ vanilla တို႔ကို ထည့္ၿပီးမီးဖို ေပၚတြင္တည္ၿပီးသာသာေလးေမြပါ။ (၂)အနည္းငယ္ပူလာပါကgelatine powderထည့္ၿပီးေမြပါ။ (၃)အမႈန္႔အားလံုးေပ်ာ္ပါကမီးပိတ္ပါ။ဆူပြက္စရာမလိုပါ။(ေရဆူအမွတ္ ၇၀ ခန္႔သာ)
(၄)က်ိဳၿပီးပါက အျမဳပ္မ်ားကို ဇကာေသးေသးတခုျဖင့္ စစ္ထုတ္ ပစ္ပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္ အဆင္သင့္လုပ္ထားေသာခြက္ထည္းသို႔ သာသာ ေလာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။ (၆)အေတာ္သင့္ေအးပါကအေပၚမွပလပ္စတစ္အုပ္ကာေရခဲေသတၲာတြင္ေျပာင္းၿပီး ဆက္၍အေအးခံပါ။
(၇)ေလးငါးနာရီေလာက္ အေအးခံၿပီး အေတာ္တင္းျပီးခဲလာမွသာ လ်ွင္မိမိႏွစ္သက္၇ာသစ္သီးတို႔ျဖင့္အလွဆင္ကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...